29 C
Braşov
AcasăEditorialul lui MariusUn proiect pierdut?

Un proiect pierdut?

Cred că Brașovul a avut mult de pierdut de-a lungul timpului dintr-un motiv aparent banal: lipsa de cooperare între reprezentanții autorităților în interesul cetățenilor, care ar trebui să fie mult peste orice orgoliu politic sau interes de partid sau personal. Cred că, dacă ar fi existat un dialog permanent și deschis între cei care au condus toți acești ani orașele și județul, s-ar fi găsit soluții de realizare mult mai rapidă a aeroportului, a noului spital și a tot ce era și mai este proiect important pentru dezvoltarea viitoare a județului. La fel și a parlamentarilor brașoveni de toate culorile care, atunci când s-au decis diverse subiecte ce priveau concret Brașovul, ar fi trebuit să voteze nu cum le-au cerut șefii de partid, ci conform mandatului primit de la brașovenii care i-au trimis acolo. Cred că a fi brașovean este mult mai important decât a fi pesedist, penelist sau ce culoare reprezinți în Parlament.
Faptul că Sibiul, deși a pornit de la nimic și cu un handicap de timp de un an și jumătate, iar astăzi, pe un proiect identic cu cel propus de Asociația Noului Spital al Brașovului, are un studiu de fezabilitate actualizat, un proiect tehnic, un teren de 20 de hectare și construcția lui este parafată de însuși premierul pentru un proiect ce cuprinde 1309 paturi, în timp ce noi părem să bătem pasul pe loc, ar trebui să ne dea de gândit.
Am avut un proiect inițiat rapid, teren de 6 ha oferit de Primăria Brașov, alte 12 hectare venite de la Institutul Cartofului, am avut susținerea ministrului Sănătății de atunci, Vlad Voiculescu, a apărut ideea de spital regional introdusă în lege și arondarea județelor vecine ca și posibili beneficiari. Cert este că azi, în loc să intrăm în linie dreaptă cu spitalul Brașovului atât de necesar, riscăm să pierdem cele 12 hectare de teren și lucrurile par împotmolite definitiv.
Deși se ocupă de administrarea spitalelor județene, nu am simțit în vreun moment implicarea reprezentanților Consiliului Județean în acest proiect, ca și cum acest Spital nu ar fi trebuit să cumuleze în final toate paturile din sistemul de sănătate brașovean, iar beneficiarii nu ar fi fost cetățenii din întregul județ.
Chiar dacă ceasul al doisprezecelea a fost depășit, o punere de acord între inițiatorii proiectului, autorități și toți cei care pot da o mână de ajutor pentru găsirea unei soluții cred că se impune. Altfel, Noul Spital va fi, dar nu la noi, ci la Sibiu și atât. Noi doar vom fi în aceeași regiune cu el.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE