-4.6 C
Braşov
AcasăEditorialul lui MariusDilema responsabilității

Dilema responsabilității

Marius Stoianovici:

Scriam nu de mult despre coșmarul oricărui părinte legat de începerea școlii. Spuneam atunci că nu-i firesc ca responsabilitatea să fie pasată integral pe directorii de școli care n-au poate priceperea sau cuprinderea gestionării unei probleme de o asemenea gravitate. Autoritățile au rezolvat problema împărțirii responsabilității: ea se distribuie directorilor de școală, dar grosul revine părinților.
Ministerul Sănătății a realizat un draft de măsuri care, teoretic, rezolvă totul, dar practic este inaplicabil. Nu-i opinia mea, ci a reprezentanților părinților și tind să le dau dreptate. Acel document, spun părinții, ar fi trebuit să dea posibilitatea părinților să aleagă în cazul copilului lor prezența fizică sau online, funcție de dotările școlilor. Niciun cuvânt despre acest aspect. Celor din minister le-au trebuit două luni să nască acest document care nu prevede mare lucru, exceptând posibilitatea montării separatoarelor de plexiglas. Separatoare care, fie vorba între noi, nu văd cum și când ar putea fi achiziționate de autoritățile locale, dat fiind perioada extrem de scurtă rămasă până la începerea anului școlar.
Oricum, nu mi se pare firesc ca greul să cadă în spatele părinților și a șefilor de școli, iar autoritățile sanitare să nu aibă, practic, nicio responsabilitate concretă prevăzută în documentul respectiv.
Au trecut atâtea luni și n-am văzut concret niciun progres înregistrat pe acest subiect. Despre laptopuri, tablete, internet în școli încă se vorbește și se face paradă la televizor ce sume mari, de ordinul sutelor de milioane de euro, vor fi alocate. De pregătirea profesorilor în domeniul digitalizării n-am auzit mare lucru. Toaletele au rămas acolo unde erau, respectiv în fundul curții la unele școli, iar săpunul și apa rămân un deziderat în marea majoritate a locurilor.
Până una alta, autoritățile s-au spălat pe mâini, Președintele nu vrea să avem o generație sacrificată, părinții se tem să-și trimită copiii la școală, iar viitorul ne va arăta, românește, ce va fi.

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE