29 C
Braşov

Nevoia de adevăr

Marius Stoianovici:

- Advertisement -

Au trecut deja doi ani și o zi de la acel 10 august fără ca lucrurile să se miște prea mult. Fără ca adevărul să fi ieșit la lumină. Dosarul 10 august nu trebuie să aibă soarta dosarelor Revoluției sau al Mineriadei. Trebuie să aflăm cine a instrumentat tot, cine a coordonat, cine a dat ordinele și chiar și cine a făcut exces de zel în executarea lor, dar și cine au fost agitatorii infiltrați în rândul manifestanților, care i-au provocat pe jandarmi fără ca aceștia să încerce să-i extragă din mulțime. Lucrurile nu pot fi lăsate așa. A fost nevoie de presiunea societății civile prin cele peste 45.000 de semnături, printre care sunt mândru că se regăsește și a mea, ca dosarul să fie redeschis, iar capii jandarmeriei să fie din nou acuzați. Cred că este nevoie în continuare de o presiune constantă a celor care au fost acolo, care au fost bătuți și gazați, care au făcut peste 700 de plângeri penale, dar și a tuturor celor din societatea civilă care vor să afle adevărul până la capăt, iar justiția să facă dreptate.
Declinarea competenței Curții de Apel către Tribunalul București nu trebuie să conducă la înfundarea dosarului sau la o nouă tergiversare. Dosarul acesta trebuie instrumentat cu adevărat cum începuse cât a fost la Parchetul Militar. Sunt sute de mărturii.
Sunt sute de filme doar în spațiul public, plus cele care ar trebui să mai fie în posesia organelor competente. Ele trebuie analizate minuțios. Oamenii audiați punct cu punct pentru a putea descâlci firul evenimentelor și al comenzilor date în acea zi și noapte. Nu au cum să ascundă adevărul. Nu cred că pot face toate probele să dispară. Este doar nevoie de voință oricât ar fi de greu de analizat și de probat. Până una alta, cei aflați în culpă sunt reprezentanții statului și ai justiției. Nu putem avea încredere în acest stat și în această justiție fără să aflăm adevărul. Și nici nu avem de gând să uităm! Un regim care folosește instituțiile statului împotriva cetățenilor săi trebuie să dea socoteală! Indiferent cine au fost acei reprezentanți care au abuzat de statutul lor!

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE