26.7 C
Braşov
AcasăEditorialul lui MariusApărătorii prădătorilor sexuali

Apărătorii prădătorilor sexuali

Marius Stoianovici:

- Advertisement -

Numai în 2019, în țara noastră, au fost violați 197 copii și 918 femei. Au fost înregistrate 328 agresiuni sexuale, dintre care 103 cu minori. O spune Poliția Română. Nu mai puțin de 2.037 dosare privind actul sexual cu un minor au ajuns în instanțele românești în ultimii cinci ani, conform statisticii CSM, alături de alte 355 de dosare de viol cu victimă sub 16 ani.
Crește numărul infracțiunilor de viol și pedofilie, iar instrumentarea acestor dosare durează extrem de mult de la momentul infracțiunii, până la o eventuală condamnare ce, nu de puține ori, se lasă așteptată.
Sunt statistici, este realitatea în cifre, dar în spatele fiecărui caz este un suflet de copil batjocorit și chinuit, rămas, poate, cu traume ireparabile. Cu toate acestea, nimeni altul decât Guvernul României a decis, împotriva votului dat în Parlament de parlamentarii săi, să se situeze de partea violatorilor, pedofililor și prădătorilor sexuali și să conteste la CCR o modificare de lege care ar fi rezolvat parțial din probleme. O atitudine de neînțeles.
„Cum este posibil ca Guvernul României să conteste aceste acte normative care să descurajeze astfel de infracțiuni și să se adreseze Curții Constituționale a României din perspectiva infractorului? Vă solicităm dumneavoastră, domnule prim-ministru, explicația acelor acțiuni ale Ministerului Justiției și ale Guvernului pe care îl conduceți: contestarea la CCR a unei modificări care să descurajeze infracțiunile de pedofilie și viol și avizul negativ pentru o altă modificare ce ar face posibilă pedepsirea oricărui agresor din familie”.
O spun într-o scrisoare deschisă, publicată ieri, de reprezentanții a 304 ONG-uri revoltați de poziția adoptată de Guvern.
Chiar vreau și eu să aud explicațiile premierului pe acest subiect. Trăim într-o țară în care siguranța copiilor noștri este mai mult decât incertă. O țară în care pesediștii au eliberat mii de condamnați anticipat, unii dintre ei condamnați pentru chestiuni penale incalificabile. O țară în care siguranța a devenit o poveste, mai ales pentru cei mici. Iar tu, Guvern, nu găsești altceva mai bun de făcut decât să contești un act normativ care descuraja acest tip de infracțiuni? Pe bune? Ați rezolvat tot restul și v-au rămas drepturile pe care le au pedofilii și prădătorii sexuali de minori care, în opinia mea, ar trebui cel puțin castrați chimic? Rușine! Alt cuvânt mai potrivit chiar nu găsesc.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE