4.2 C
Braşov
AcasăStiri BrasovNoi reguli pentru transportul județean

Noi reguli pentru transportul județean

Autor: M.P.

De anul viitor, transportul de persoane în județul Brașov se va desfășura după noi reguli. Astfel, Consiliul Județean Brașov a lansat licitația pentru atribuirea contractelor pentru delegare a gestiunii serviciului public de transport persoane prin curse regulate pe cele patru grupe de trasee stabilite în cursul acestui an. Conform anunțului publicat pe platforma electronică de achiziții publice Brașov valoarea totală estimată a contractului este de 60.801.312 lei, fără TVA, iar licitația a fost structurată pe 4 loturi, câte unul pentru fiecare dintre cele patru grupe de trasee. Firmele interesate se pot înscrie la licitație la unul sau mai multe loturi, ofertele din partea transportatorilor fiind așteptate până la data de 16 decembrie. Conform caietului de sarcini aferent licitației, administrația județeană ia în calcul ca noile trasee să intre în vigoare din data de 1 ianuarie 2022. Valoarea primului lot (Grupa 1 de trasee, care include zonele Brașov, Zărnești, Moieciu, Drăguș) este estimată la 25.664.344 lei și include 19 trasee. Lotul al doilea (Grupa 2, zona Augustin – Brașov) are o valoare estimată de 9.072.368 lei și include 4 trasee. Al treilea lot (Grupa 3, Brașov – Făgăraș și zona Făgăraș) include 15 trasee și are o valoare estimată de 17.617.393 lei. Ultimul lot (Grupa 4, Brașov-Rupea și zona Rupea) are 13 trasee, iar valoarea estimată este de 8.447.206 lei. Contractele încheiate cu transportatorii vor avea o valabilitate de 7 ani.

Ce criterii vor fi luate în calcul pentru stabilirea câștigătorilor

În caietul de sarcini se precizează că atribuirea contractului de delegare a gestiunii serviciului de transport public judeţean de persoane, prin curse regulate, prin utilizarea criteriului de atribuire „cel mai bun raport calitate-preţ”. Astfel, pentru tariful mediu (lei/km/loc) se vor acorda maxim 35 din 100 de puncte. „În alegerea factorului de evaluare entitatea contractantă a avut în vedere posibilitatea atribuirii contractului/contractelor de delegare către operatorul economic care asigură un tarif mediu cât mai scăzut, tarif generat de condiţiile de organizare, de mijloacele de transport solicitate, de calificarea şi experienţa personalului implicat în executarea contractului. Prin aplicarea acestui factor de evaluare, entitatea contractantă urmăreşte asigurarea executării unui serviciu de transport public județean suportabil în ceea ce priveşte tariful de transport”, se arată în caietul de sarcini. Pentru vechimea medie a parcului de autobuze se vor acorda maxim 30 de puncte (punctajul maxim se acordă pentru vehiculele cu anul de fabricație 2020), pentru clasificarea autobuzelor (gradul de confort al autovehiculelor, clasificate pe categorii) se vor acorda maxim 10 puncte, pentru dotarea vehiculelor cu aer condiționat – maxim 5 puncte și pentru respectarea normelor de poluare – maxim 20 de puncte (punctajul maxim se acordă pentru fiecare mijloc de transport ce îndeplineşte normele de poluare EURO 6 sau se încadrează în categoria vehicule electrice). În funcție de traseu, operatorii pot folosi vehicule cu o capacitate de minim 9 locuri.

Consiliul Județean Brașov va aproba tarifele

În caietul de sarcini aferent licitației se arată că tarifele pentru serviciul de transport public județean de călători efectuat prin curse regulate se stabilesc prin hotărâre a Consiliului Județean Brașov, pe baza fundamentării realizate de către operatorii de transport. Transportatorii vor avea obligaţia menţinerii tarifelor ofertate în cadrul procedurii de achiziţie a contractului de delegare a gestiunii serviciului pe traseele de transport judeţean pe o perioadă de minim 6 luni de la încheierea contractului. Ajustarea tarifelor se va face după acest interval minim pe baza cererilor fundamentate şi însoţite de documente justificative, primite de la operatorii de transport, prin hotărâri ale Consiliului Judeţean Brașov, conform reglementărilor în vigoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE