6.7 C
Braşov
AcasăNationalPreședintele are timp...Klaus Iohannis: Voi aștepta cu consultările formale până când în...

Președintele are timp…Klaus Iohannis: Voi aștepta cu consultările formale până când în discuțiile dintre partide se cristalizează o majoritate asumată

l Guvern PNL-PSD?

Președintele Klaus Iohannis a anunțat aseară că nu va chema la Cotroceni partidele parlamentare la consultări până când nu va exista o majoritate parlamentară care să suțină un guvern.
Declarațiile președintelui Klaus Iohannis:
”Bună seara!
Prima temă se referă la procedurile de instalare a unui nou guvern. Din păcate, ultima propunere nu a întrunit un număr suficient de posibile voturi în Parlament și, astfel, Guvernul Ciucă nu s-a mai prezentat în Parlamentul României. Între timp, partidele au reluat între ele discuțiile și acest lucru este foarte bun.
Este foarte clar că încercările de a forma guverne minoritare nu au dus la rezultate și, în consecință, nu pot să accept în continuare astfel de abordări.
În concluzie: voi aștepta cu consultările formale până când din discuțiile dintre partide se cristalizează o majoritate, o majoritate asumată de partidele care vor dori să propună un guvern. Abia atunci, când această majoritate va fi asumată, voi convoca consultări pentru formarea noului guvern.”

Cîțu: Am avut o întâlnire bună cu PSD. Varianta cu premier schimbat la 2 ani, interesantă

Liderul PNL, Florin Cîțu, a afirmat aseară, după discuțiile cu PSD pentru formarea unui nou guvern, că a fost o întâlnire bună. Acesta a spus că discuția a fost și despre proiecte care să intre în programul de guvernare, iar una dintre variantele „interesante” pentru executiv este schimbarea premierului o dată la doi ani.
„Am vorbit despre proiectele importante pe care deja le avem în programul de guvernare, dar și despre alte proiecte care ar putea să intre. A fost o primă discuție bună pe proiecte obiective și să găsim soluții la această criză politică. A fost o variantă interesantă cu un premier care să se schimbe o dată la doi ani. Nu s-a ajuns la concluzii.Am găsit multe lucruri care ne pot uni. Avem o criză în sănătate, în energie și pentru acestea avem nevoie de o guvernare stabilă. Dacă reușim cu cei de la PSD să facem acest lucru este ok. Decizia o luăm în PNL. Mergem la partid, prezentăm cele două variante cu plusuri și minusuri. Nu s-a discutat despre portofolii și ministere”, a declarat Florin Cîțu.

Marcel Ciolacu, după negocierile cu PNL: Suntem pe un drum corect. Acesta e drumul care va duce la formarea unei majorități

„Suntem pe un drum corect şi dacă vom fi şi cinstiţi, şi patrioţi, acesta este un drum care va duce către formarea unei noi majorităţi”, a declarat Ciolacu, repetând că PSD va merge la discuţiile de la Cotroceni cu o propunere de prim-ministru. În acest weekend, PSD va lucra la un program de guvernare, urmând ca apoi să fie „uniformizate” eventual cele două programe, a spus Ciolacu. El a precizat că PSD a solicitat prezentarea execuției bugetare, întrucât consideră că „prioritatea zero” trebuie să fie o rectificare bugetară. „Am avut o primă întâlnire cu colegii de la PNL. De la început, atât eu, cât şi colegii mei, am cerut să fie o întâlnire serioasă, aplicată pe nevoile românilor. Nu am avut discuţii în ceea ce priveşte funcţiile din Guvernul României. Credem că prioritatea numărul unu este stabilizarea României. Printr-un efort comun şi printr-un program de guvernare coerent, să încercăm să ajungem într-un ritm aşteptat de români. Eu cred că suntem pe un drum corect şi dacă vom fi şi cinstiţ,i şi patrioţi, acesta e drumul către formarea unei majorităţi”, a declarat Marcel Ciolacu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE