27.9 C
Braşov
AcasăStiri BrasovPână pe 12 noiembrie: Este nevoie de specialiști pentru evaluarea proiectelor brașovenilor

Până pe 12 noiembrie: Este nevoie de specialiști pentru evaluarea proiectelor brașovenilor

l Pentru analiza tehnică și juridică a propunerilor

- Advertisement -

În urma lansării, luni, a programului de Bugetare Participativă 2021-2022, primăria Brașov îi invită pe cei interesați de dezvoltarea Brașovului și de implicarea în luarea deciziilor să facă parte din Comisia pentru Bugetarea Participativă. Prin programul de bugetare participativă cetățenii pot propune și pot alege proiectele pe care Municipalitatea trebuie să le includă în planul de investiții sau de lucrări, începând de anul viitor. Rolul acestei comisiei este de a evalua propunerile făcute de brașoveni, pentru a le identifica pe cele care respectă criteriile stabilite prin regulament și pot fi implementate de Municipalitate.
Este vorba de 2 reprezentanți ai societății civile și de 2 experți independenți. În cazul celor doi reprezentanți ai societăți civile, cei interesați trebuie să facă dovada fie că fac parte din organizații cu portofoliu solid în ceea ce privește dezvoltarea comunitară, fie că sunt persoane implicate civic, ori să dovedească experiență în facilitare comunitară sau să dovedească implicarea activă în rezolvarea problemelor comunitar-urbane. În ceea ce-i privește pe cei doi experți independenți, aceștia ar trebui să aibă experiență relevantă pentru următoarele teme urbane: procese de democrație participativă (reprezintă un avantaj experiența în procese de bugetare participativă din alte orașe), implicare în alte practici participative și de strategii urbane, dezvoltare comunitară, intervenții urbane, ecologie urbană, mobilitate, drepturile cetățenilor și alte teme relevante pentru dezvoltarea armonioasă a orașelor.

Ce vor face specialiștii?

Comisia pentru bugetare participativă va analiza fiecare proiect în parte, iar în urma acestei verificări, se va stabili lista proiectelor care sunt eligibile. Comisia va face o analiză tehnică şi juridică a propunerilor, va verifica conformitatea acestora cu standardele Regulamentului şi cu alte reglementări legale în vigoare, fezabilitatea tehnică cât și cea comunitară. Propunerile care îndeplinesc condițiile de eligibilitate pot suferi ajustări tehnice din partea Primăriei Municipiului Brașov, dacă este necesar. Comisia va lua în calcul și proiectele cu potențial înalt de eligibilitate dar cu sincope în descriere, transmițându-le răspuns cu privire la sugestiile de îmbunătățire și termenul până la care propunerea poate fi modificată. În cazul în care inițiatorii modifică proiectele astfel încât să țină cont de recomandările Comisiei, acestea vor fi considerate eligibile și vor intra în etapa de vot din partea cetățenilor.Termenul limită pentru depunerea dosarelor de intenție este 12 noiembrie, ora 14.00.
”Lansăm invitația pentru cei interesați în dezvoltarea orașului prin implicarea directă a cetățenilor – atât în faza de propunere proiecte, cât și în cea de decizie cu privire la prioritizarea acestora – să facă parte din comisia de bugetare participativă. Cei care au experiență în dezvoltare comunitară, cei care sunt implicați civic în viața orașului, cei care au experiență în procese de bugetare participativă sau în implicarea comunității în luarea deciziilor sunt așteptați să își depună dosarul de intenție pe adresa de e-mail primariabrasovenilor@brasovcity.ro. Am gândit o comisie de evaluare a acestor proiecte care să aibă reprezentativitate cât mai largă, astfel încât să avem membri ai societății civile și experți independenți în această comisie, dar și aleși locali, să avem personal tehnic care poate să trieze și poate să ofere o dimensiune reală asupra eligibilității și aplicabilității proiectelor”, a declarat primarul Allen Coliban.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE