-3.1 C
Braşov
AcasăStiri BrasovDrum lin către stele, domnule DOCTOR !

Drum lin către stele, domnule DOCTOR !

Doctorul Nicolae Olteanu, supranumit „Tata”, omul care a pus pe picioare Serviciul de Ambulanță Brașov, s-a stins aseară, în secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Brașov, în urma unui neoplasm cu evoluție galopantă. Medicul brașovean ieșise la pensie în luna mai a anului trecut, după 35 de ani de meserie, dintre care 28 la serviciul Ambulanță, ca salvator de vieți ! A fost director al Ambulanței Brașov timp de 4 ani, chiar atunci când era mai greu, la sfârșitul anilor 90. A fost un om excepțional și un medic pe măsură. Medicul Nicolae Olteanu este plâns acum de colegii de breaslă, de foștii colegi de la Ambulanță, de prieteni și de oameni pe care i-a salvat din ghearele morții. Anul trecut,la sosirea din ultima sa cursă, medicul urgentist a fost așteptat de colegii care i-au sărbătorit ieșirea la pensie.Lacrimile de emoție de atunci s-au transformat acum în strigăte de durere, iar mesajele tulburătoare curg pe rețelele sociale, aducând un omagiu celui care a devenit o legendă ca salvator, care a fost un model, un mentor și care, mai presus de toate, a fost un Om generos, ce s-a dăruit tuturor, dar foarte modest.
„De ce Nicu??? De ce așa??? E revoltător de nedrept!!! Câte mii de inimi ai repornit????… Câte mii de speranțe ai redat????…. Și tu??? Azi am fost la spital… nu am avut puterea să urc pe ATI să te văd… nu am avut puterea să te văd conectat la aparate… vreau să te păstrez în sufletul meu pt totdeauna așa… te rog să mă ierți… de acolo de sus unde te-ai dus!!!
Nu așa plănuisem…. Mai aveam Negoiu… Peleaga și Păpușă ne așteptau…, dar tu ai ales să te ridici la ceruri întru cu totul alt mod!
Rămas bun Nicu… rămas bun prietenul meu drag… lași un gol imens în urma ta…Ambulanța din ceruri va avea de acum un doctor bun!!! Drum lin către stele suflet bun modest și mărinimos!!!! O să ne lipseștii enorm!!!”
, a scris pe Facebook dr. Emil Mățău (foto 2), care i-a fost mulți ani și coleg la Ambulanță
„Tata. Salvatorul a mii de vieți. A plecat. O să vadă munții de sus. Munții pe care i-a iubit așa de mult! Și pe noi, copiii lui, pe care o să ne iubească din cer. Drum lin, Tata! Te vom iubi mereu! Doctor Nicolae Florin Olteanu 6.03.1954 – 2.11.2021”, este mesajul doctoriței Svetlana Mățău.

Drum lin către stele, domnule DOCTOR !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE