1.9 C
Braşov
AcasăCititori(P) Cele mai comune probleme pe care le prezintă subsolurile

(P) Cele mai comune probleme pe care le prezintă subsolurile

Deși subsolurile reprezintă spații suplimentare care ar putea fi amenajate după necesitățile și dorințele proprietarilor, problemele care au tendința să apară la subsol pot avea consecințe grave pentru întreaga casă.
Principalele dificultăți au o legătură directă cu fisurile și crăpăturile care pot degrada structura întregii case, urmate apoi de umezeală sau apă care, din nou, poate afecta întreaga casă, nu doar subsolul. Dacă observați că subsolul prezintă astfel de probleme, fie încercați să le remediați cât mai urgent chiar dvs., fie apelați la un profesionist. Când structura și fundația casei sunt puse la încercare, nu ar trebui să așteptați sau să amânați remedierea problemelor, ci dimpotrivă, ar trebui să prioritizați efectuarea tuturor reparațiilor.

Care sunt cele mai frecvente reparații de care are nevoie un subsol? 

Majoritatea subsolurilor prezintă adesea fisuri și crăpături minore dar care, neglijate, se pot transforma în probleme severe. Dacă observați că aveți fisuri și crăpături în subsol, puteți folosi un produs de sigilare, care va sigila eficient aceste fisuri, împiedicând extinderea lor, precum și infiltrarea apei. 
Dacă fisurile și crăpăturile au fost amânate vreme îndelungată și s-au extins foarte mult, punând în pericol structura subsolului sau chiar structura întregii case, cel mai indicat este să apelați la un profesionist care vă poate face o listă de materiale, urmând apoi să reconstruiască porțiunile degradate. Lista de materiale poate include caramida, mortare, ciment, produse de sigilare și alte produse în funcție de severitatea problemei. 
Pe de altă parte, dacă drenajul este blocat, va fi necesar să fie reparat. Uneori, pompele de bazin și canalele de scurgere din podea pot refula, permițând excesului de apă să se acumuleze în subsol. Este important să reparați drenajul imediat ce observați că aveți apă în subsol. 

Cum punem subsolul la punct după o inundație?

Una dintre cele mai mari temeri care apar odată cu deținerea unei case cu subsol o reprezintă inundațiile. Adesea, inundațiile pot fi provocate de condițiile meteorologice extreme, deci este bine să fiți cât mai pregătiți. Atunci când sunt ploi abundente, apa poate inunda subsolul casei. Dacă subsolul a fost deja inundat și structura sa a avut de suferit, prima etapă o reprezintă reconstruirea structurii cu buiandrug, cu cărămizi și cu alte materiale de cea mai înaltă calitate, după care va fi bine să investiți într-o pompă. 
Cel mai bun mod de a preveni apariția inundațiilor este să vă asigurați că dețineți o pompă funcțională. De asemenea, este bine să efectuați controale profesionale în fiecare an pentru a vă asigura că funcționează bine în timpul sezonului ploios. O pompă cât mai eficientă poate fi cheia unui subsol uscat mai ales în timpul sezonului cu ploi abundente. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE