2.7 C
Braşov
AcasăNational”Măsurile se impun a fi identice”: ”E o discrepanță între faptul că...

”Măsurile se impun a fi identice”: ”E o discrepanță între faptul că în lăcașurile de cult se intră fără certificat verde și în alte instituții se cere”

Președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, Aszta­los Csaba (foto), a declarat la Interviurile Digi24.ro că și în biserici ar trebui cerut certificatul verde. „E o discrepanță între faptul că în lăcașurile de cult se intră fără certificat”, a spus acesta.
„Am înțeles că argumentul ar fi că execitarea libertății de conștiință a dreptului de a beneficia de servicii religioase fost inclusă în categoria drepturilor sau serviciilor esențiale. Eu apreciez că dacă sunt situații comparabile, dacă aceleași realități și circumstanțe sunt valabile într-un lăcaș de cult religios, măsurile de protecție se impun a fi identice”, a declarat Asztalos Csaba. Președintele CNCD spune că libertatea religioasă este importantă, dar și cultele ar trebui să aibă interesul de a combate pandemia pentru a putea fi ridicate restricțiile. „Este important să asigurăm și în pandemie libertatea religioasă, este extrem de important mai ales că trecem printr-o perioadă dificilă. Trebuie respectat și asigurat acest drept, dar sunt convins că și cultele au acest interes de combatere a pandemiei, de prevenire a bolilor și într-un final de ridicare a restricțiilor. E o discrepanță între faptul că în lăcașurile de cult se intră fără certificat verde și în instituții sau în alte locuri cu certificat”, a mai spus Asztalos Csaba.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE