3.6 C
Braşov
AcasăStiri BrasovRestricţii de scenariu „mov” şi la Buneşti. Urmează Brașovul, probabil astăzi!

Restricţii de scenariu „mov” şi la Buneşti. Urmează Brașovul, probabil astăzi!

Autor: M.P.

Încă o localitate din judeţul Braşov va trebui să aplice cele mai stricte măsuri dictate de incidenţa de peste 7,5 de cazuri de COVID la mia de locuitori. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a emis ieri hotărârea prin care constată că şi la Buneşti s-a depăşit această rată de infectare, ajungându-se la 7,84 la mie, astfel că la fel ca Sânpetru, Tărlungeni sau Rupea, masca devine obligatorie în toate spaţiile publice atât pentru cei vaccinaţi, cât şi pentru cei nevaccinaţi.

La Buneşti, nevaccinații merg la „schimbul 3” numai cu adeverinţă de la angajator

La o incidenţă de peste 7,5 cazuri de COVID la mia de locuitori doar persoanele vaccinate pot circula fără restricții pe toată durata săptămânii, fără declaraţie pe proprie răspundere sau de la un angajator. Cele nevaccinate nu pot circula în timpul nopţii, iar la serviciu în intervalul 20.00 – 5.00 pot merge doar cu o declaraţie pe proprie răspundere sau adeverinţă de la angajator. Magazinele îşi desfăşoară activitatea doar pe timpul zilei, până la maxim ora 22.00, iar la terase şi cafenele au acces doar persoanele vaccinate, în limita ocupării a 50% din locuri. Barurile, cluburile şi discotecile sunt închise.

Restricţii de deplasare în weekend pentru nevaccinaţi şi la Hărman, Cristian şi Hălchiu

Tot ieri, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a inclus şi localităţile Hărman, Cristian şi Hălchiu în rândul celor în care se aplică restricţiile aferente scenariului roşu. În aceste localităţi incidenţa este de peste 6 cazuri de COVID la mie, dar nu depăşesc încă pragul de 7,5. În acest caz, circulaţia persoanelor nevaccinate este interzisă doar în perioada weekend-ului, după ora 20.00, însă masca rămâne obligatorie în spaţiile deschise, atât pentru persoanele vaccinate, cât şi pentru cele nevaccinate, excepția deplasărilor/activităților individuale sau în grupuri de persoane care locuiesc împreună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE