6.6 C
Braşov
AcasăStiri BrasovÎncă un proces pierdut: P&P a obţinut în instanţă anularea hotărârii de...

Încă un proces pierdut: P&P a obţinut în instanţă anularea hotărârii de anulare a tarifelor de noapte

Autor: Mihaela Parghel

l Nu e definitiv

Primăria şi Consiliul Local Braşov pierd un nou proces în „războiul parcărilor” cu operatorul P&P. Vineri, Tribunalul Covasna a dat câştig de cauză, pe fond, firmei care administrează parcările din oraş, după ce aceasta a solicitat instanţei să anuleze hotărârea de Consiliu Local iniţiată de primarul Allen Coliban, prin care au fost anulate tarifele de noapte şi cele pentru zilele de duminică. Decizia nu este definitivă, ci poate fi atacată în instanţă.

Decizia nu este definitivă

Inițial, în luna mai, Tribunalul Covasna a suspendat aplicarea hotărârii de Consiliu Local. În 8 octombrie 2021, în schimb, instanţa a emis o decizie de anulare a hotărârii de Consiliu Local, în care se arată: „Admite cererea formulată de reclamanta SC P&P SRL, în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Local al Municipiului Brașov. Anulează Hotărârea Consiliului Local nr.692/27.11.2020 pentru modificarea şi completarea HCL nr.251/2005 republicata privind aprobarea Regulamentului de organizare si funcţionare al sistemului de parcare din municipiul Braşov”. Hotărârea nu este definitivă. Municipalitatea brașoveană va putea depune recurs în termen de termen de 15 zile de la comunicare, tot la Tribunalul Covasna.

Victorii „pe linie” pentru operatorul privat de parcări

Până acum, în litigiul dintre Municipalitatea şi P&P, pe tema parcărilor publice, operatorul privat a înregistrat „victorii pe linie” . Iniţial, P&P a deschis procesul la Tribunalul Brașov, însă, la solicitarea firmei amintite, în 23 aprilie 2021, Curtea de Apel Brașov a admis strămutarea cauzei la Tribunalul Covasna. Ulterior, tot la cererea acestei societăți comerciale, magistrații covăsneni au suspendat aplicarea Hotărârii Consiliului Local din anul 2020, apoi. Acum, după judecarea cauzei pe fond, Tribunalul Covasna a dat câștig de cauză reclamantului (P&P). Acesta este doar unul dintre procesele dintre P&P și Municipiul Brașov. Firma a solicitat în instanță anularea actului prin care Primăria Brașov a reziliat unilateral contractul de concesionare a locurilor de parcare. În această cauză, Tribunalul Covasna (28 iunie 2021) și Curtea de Apel Brașov (18 august 2021) au dispus suspendarea Hotărârii de Consiliu Local în baza căreia s-a emis notificarea de reziliere a contractului. În baza deciziei Tribunalului Covasna, P&P a reluat taxarea parcărilor în data de 1 iulie, 2021 după ce mai bine de o lună de pauză, în care parcările publice din Brașov au fost gratuite. Şi această cauză se judecă acum pe fond, cel mai recent termen fiind tot vineri, 8 octombrie, când instanţa a comunicat că amână judecarea cauzei, până la 12 noiembrie.

Primăria a depus „mai multe plângeri penale împotriva P&P”

Pe de altă parte, reprezentanții Primăriei Brașov susțin că au depus mai multe plângeri penale, prin care solicită organelor abilitate să se pronunțe asupra modului în care a fost încheiat contractul. Deocamdată nu există informaţii despre mersul anchetei/anchetelor. În procesele cu P&P, Primăria Braşov este reprezentată de avocatul Gabriela Trandafir, adusă de primarul Allen Coliban. Acelaşi avocat a reprezentat (cu aceleaşi rezultate deocamdată) şi primăria Sectorului I, în „războiul gunoaielor”. De altfel, consilierii locali PSD şi PNL s-au plâns de mai multe ori, până acum de prestaţia sa şi rezultatele obţinute şi au cerut inclusiv rezilierea contractului de servicii juridice, în vedere şi tariful pe care îl aplică: 560 lei/oră (TVA inclus).

1 COMENTARIU

  1. O hotarare halucinanta, de necrezut, sa anulezi un HCL legal, in interesul cetatenilor, in favoarea unui contract de care instanta trebuia sa se sesizeze ea insasi inainte de a emite asemenea aberatie, ca este un contract cu elemente evidente de infractionalitate, corupt, de deturnare a banilor publici, in favoarea unora care au drept si singurul scop furtul de millioane de euro. Rugam insistent sa se publice in toate ziarele locale motivarea acestei hotarari incredibile, pe care toti brasovenii, o percep cu interes !! Solicitarea primariei de schimbare a instantei si a localitatii de judecata !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE