14.8 C
Braşov
AcasăStiri BrasovHotărârea primarului: Se mută evenimentele automobilistice din Livada Poștei?

Hotărârea primarului: Se mută evenimentele automobilistice din Livada Poștei?

l Furtună de comentarii pro sau contra

O postare pe Facebook a primarului Brașovului, Allen Coliban, prin care acesta anunța vineri seara o decizie de ultimă oră, a strâns rapid sute de comentarii, cele mai multe negative. Coliban a anunțat că, începând de anul viitor, la solicitarea locuitorilor, startul tradițional al curselor auto pe Drumul Poienii nu va mai avea loc în centrul orașului, în zona Livada Poștei. „Începând de anul viitor, toate evenimentele automobilistice își vor reloca punctele de pornire a curselor, pentru a nu mai afecta locuitorii din zona Șirul Livezii – Calea Poienii. În urma sesizărilor venite din partea brașovenilor care locuiesc pe drumul care duce spre Poiana Brașov am luat decizia ca începând de anul viitor nici un eveniment automobilistic să nu mai aibă startul din Livada Poștei”, a anunțat Allen Coliban pe pagina sa de Facebook. „În acest weekend (nota red. – care a trecut) se desfășoară o cupă națională de raliu, care are avizele necesare și îndeplinește cerințele legale, însă am luat decizia ca acest eveniment să fie și ultimul de acest gen cu plecare din Livada Poștei. Le mulțumesc tuturor cetățenilor pentru implicare și dialogul constructiv, iar participanților la evenimentul din acest weekend le urez mult succes!”, a mai scris primarul Brașovului.
Competiția la care se referă a fost ultima etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă. Startul competițiilor auto pe Drumul Poienii se dă din zona Livada Poștei de mulți ani. Anunțul lui Allen Coliban a strâns în câteva ore circa 800 de comentarii pe Facebook. Dacă unii au salutat măsura, decizia mutării startului tradițional din zona Șirul Livezii – Calea Poienii este contestată de piloți și fani ai motorsportului.
„Foarte bine, încurcă circulația spre Poiana Brașov, și dispera locuitorii din zonă. Trei zile de calvar, neinteresat raliul și orice altceva de genul. Eu stau în Noua, dar mă pun în locul celor ce locuiesc pe drumul Poienii”, afirmă un brașovean.
„Felicitări pentru asumarea tranşantă a acestei rezolvări. Încet-încet va trebui să devenim un oraş civilizat, în care cetăţeanul rezident să se simtă bine, indiferent pe ce stradă locuieşte el, nu doar vizitatorul de o zi şi jumătate. Calitatea vieţii urbane nu poate fi înlocuită de nimic”, a scris un arhitect, specialist în urbanism.
„Eu locuiesc în zonă absolut nici un vecin de al meu nu are o problemă cu asta. Anulați un raliu de tradiție pentru 2 -3 oameni care nu pot suporta 2 zile pe an un eveniment pentru destui pasionați din Brașov printre care și eu. «Mulțumim», domnule primar, foarte bună decizia…”, a comentat un brașovean.
„Mai bine închidem de tot Drumul Poienii și lăsăm accesul numai cu trotineta”, a comentat altul.
„Ne tot uităm «afară», unde primarii se mândresc cu evenimentele sportive și muncesc cot la cot cu organizatorii pentru promovarea orașului și dezvoltarea turismului. La noi, nu știm cum să îngropăm sportul mai repede”, a scris pilotul Cristiana Oprea.
„Oare de ce nu se interzice și Marele Premiu al Principatului Monaco? Oare acolo cetățenii nu sunt deranjați de zgomot și de închiderea drumurilor?”, se întreabă alt contestatar al deciziei.
Primarul a revenit cu un comentariu și a făcut și o actualizare a postării inițiale: „UPDATE: Evenimentele automobilistice nu vor fi anulate în viitor. Repet: nu vor fi anulate. Am luat în considerare sesizările cetățenilor din zona locuită Șirul
Livezii – Calea Poienii, iar pe viitor vom avea discuții cu fiecare organizator în parte pentru a muta startul de la parcarea Livada Poștei undeva mai sus pe traseu. Una din variantele luate în calcul este parcarea de la Belvedere”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE