6.2 C
Braşov
AcasăStiri BrasovProiecte lansate în dezbatere publică: Taxele la cimitirele municipalității vor crește în...

Proiecte lansate în dezbatere publică: Taxele la cimitirele municipalității vor crește în medie cu 75%

l Primăria intenționează să dubleze taxa la parcarea supraetajată Regina Maria

Primăria a lansat în dezbatere publică două proiecte de hotărâre, unul privind modificarea si completarea H.C.L. nr. 214/26.05.2016 privind Regulamentul de organizare si funcționare a parcării publice supraetajate “Parcare Spitalul Militar Regina Maria”, iar celălalt se referă la aprobarea tarifelor pentru prestarea de servicii și a redevenței pentru Concesiunea locurilor de înhumare în cimitirele aflate în proprietatea Municipiului Braşov (Cimitirul Municipal Braşov, Cimitirul Civil Sprenghi Braşov) şi aprobarea contractului cadru de concesiune a locurilor de înhumare.
În ceea ce privește parcarea supraetajată Regina Maria, principalele modificări ale regulamentului de funcționare propuse de primărie se referă la actualizarea taxelor pentru parcare la această parcare, astfel:
– propunerea pentru taxa de parcare pentru o oră este de 3 lei/oră (în prezent taxa de parcare este de 1,5 lei/oră, tarif de zi, și 1 leu/oră, tarif de noapte;
– propunerea pentru abonament riveran este de 70 de lei/lună, față de 50 de lei/lună în prezent;
– propunerea pentru abonament persoane fizice este de 150 de lei/lună, față de 70 de lei în prezent;
– pentru persoanele juridice, propunerea este de 200 de lei, în loc de 100 de lei, astăzi.

Și la cimitire cresc taxele: între 53% și 150 %!

Și în ceea ce privește proiectul de hotărâre referitor la administrarea celor două cimitire aflate în proprietate Municipiului, principalele propuneri vizează o actualizare a valori redevenței pentru concesionarea locurilor de veci și a contravalorii serviciilor asigurate în cadrul celor două cimitire, Municipal și Șprenghi.
În perioada 20.09.2021 – 03.10.2021, brașovenii pot trimite în scris propuneri și sugestii privind aceste proiecte de acte normative, pe e-mail infopublice@brasovcity.ro, către Primăria Braşov, Biroul Informaţii Publice şi Mass-Media sau prin intermediul Centrului de Informaţii pentru Cetăţeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE