15.8 C
Braşov
AcasăStiri Brasov”Promit că nu îi voi dezamăgi”: Primarul Cristianului este noul președinte al...

”Promit că nu îi voi dezamăgi”: Primarul Cristianului este noul președinte al Asociației Comunelor din România, filiala Brașov

Autor: Mihaela Parghel

- Advertisement -

l La începutul anului, edilul a fost declarat incompatibil și trebuia să își piardă fotoliul

Filiala judeţeană Braşov a Asociaţiei Comunelor din România (ACoR) are o nouă conducere, aleasă în cadrul Adunării Generale extraordinare care a avut loc marţi, 21 septembrie, la Hălchiu. În urma voturilor exprimate, Gicu Cojocaru, primarul comunei Cristian, a fost ales preşedinte al acestui organism consultativ al primarilor. Potrivit președintelui Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, propunerea nominalizării acestuia a fost făcută de primarul din Hălchiu ,Ioan Gârbacea, cel care a condus până în prezent filiala braşoveană a AcoR.

În ACoR mai sunt primarii din Vama Buzăului, Fundata, Holbav şi Hălchiu

- Advertisement -

Alături de noul preşedinte, din Consiliul Director al Filialei judeţene AcoR Braşov fac parte primarii din Vama Buzăului, Fundata, Holbav şi Hălchiu, cu toţii aleşi prin votul membrilor prezenţi. Şedinţa de alegeri s-a desfăşurat în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea, a prefectului Cătălin Văsii, şi a preşedintelui AcoR la nivel naţional, Emil Drăghici, cel care este primarul comunei Vulcana-Băi din judeţul Dâmbovița. „Îi mulţumesc domnului primar Ioan Gârbacea pentru susţinere şi încrederea acordată. Le mulţumesc tuturor colegilor care mi-au dat votul şi le promit că nu îi voi dezamăgi. Voi continua proiectele începute la nivelul Filialei judeţene AcoR Braşov şi am încredere că le vom putea duce la bun sfârşit”, a spus Gicu Cojocaru.

Veştea vrea cât mai multe comune braşovene afiliate la AcoR

La rândul său, președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, a declarat că „în calitatea de preşedinte al Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene, a pus bazele unei relaţii foarte bune cu conducerea naţională şi cea locală a Asociaţiei Comunelor din România, „cu care ne consultăm şi colaborăm în formularea de puncte de vedere la proiectele de acte normative care vizează activitatea noastră administrativă. Sunt convins că noul preşedinte al AcoR Braşov, Gicu Cojocaru, va reuşi să atragă în Asociaţia Comunelor noi membri din rândul unităţilor administrativ-teritoriale braşovene încă neafiliate şi să aibă rezultate foarte bune în activitate. El îşi propune să facă demersuri în vederea preluării şi efectuării de către AcoR Braşov a unor activităţi specifice aparatului administrativ comunal, astfel încât UAT-urile să-şi poată rezolva probleme punctuale prin intermediul Asociaţiei. Îi doresc noului preşedinte al AcoR Braşov mult succes în îndeplinirea obiectivelor sale”, a spun preşedintele CJ Braşov, Adrian-Ioan Veştea, la finalul şedinţei.

Gicu Cojocaru, declarat incompatibil de către ANI

Liberalul Gicu Cojocaru a avut în trecut unele probleme de integritate. În urmă cu cinci ani, primarul comunei Cristian a fost declarat incompatibil de către Agenția Naţională de Integritate (ANI) pentru că a deţinut simultan mai multe funcţii publice, respective cee de inspector în cadrul primăriei Cristian şi inspector fiscal în cadrul Primăriei Vulcan, (perioada aprilie 2003 – iunie 2004), inspector la primăria Cristian şi consilier local la Zărneşti şi inspector fiscal la Vulcan (iunie 2004 – mai 2012), consilier la Primăria Râşnov şi inspector principal la Vulcan (iunie – august 2012), precum şi inspector la Primăria Vulcan şi consilier local la Cristian (iunie – august 2012). Decizia ANI a fost contestată de edil, procesul ajungând la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ). În 9 februarie 2021, după trei ani de amânări, judecătorii de la ÎCCJ au respins recursul formulat de actualul primar. Conform deciziei instanței „COJOCARU GICU s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioadele 23 aprilie 2003 – 11 mai 2012, şi 25 iunie – 14 august 2012”. Deşi în astfel de cazuri, edilul declarat incompatibil îşi pierde funcţia, Gicu Cojocaru a rămas primar întrucât faptele sale nu s-au petrecut în timpul cât a fost edil al comunei Cristian.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE