23.5 C
Braşov
AcasăNationalCirc fără precedent în Parlament: Vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Roman, evacuat cu...

Circ fără precedent în Parlament: Vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Roman, evacuat cu forța de la prezidiu

l Chestorii au tras scaunul de sub el

- Advertisement -

Plenul reunit al Parlamentului, convocat de preşedinţii Camerei Deputaţilor și Senatului, Ludovic Orban și Anca Dragu, la ora 16.00, pentru citirea moţiunii de cenzură iniţiată de USR PLUS şi AUR împotriva Guvernului Cîțu, a început cu un scandal uriaș, având ca miză cine conduce ședința, în lipsa lui Ludovic Orban, care și-a delegat atribuțiile și a absentat.
Deputatul PNL Florin Roman, care a fost delegat de Ludovic Orban să-l înlocuiască la prezidiu, a deschis ședința cu propunerea votării ordinii de zi, însă Ionuț Moșteanu, de la USR PLUS, a citit regulamentul, susținând că, în lipsa lui Ludovic Orban, ședința trebuie condusă de Anca Dragu, președinta Senatului, și nu de Florin Roman, care este vicepreședinte la Camera Deputaților. Florin Roman a refuzat să cedeze microfonul și a continuat să ceară vot pe ordinea de zi, deși au venit chestorii și chiar au tras scaunul de sub el. Florin Roman a continuat să vobească din picioare, ținându-se la propriu de microfon să nu fie îndepărtat de chestori, cerând votul pe ordinea de zi. În cele din urmă, Florin Roman a fost îndepărtat de la microfon, și-a luat rucsacul și a plecat de la prezidiu.

Dragu, despre Roman: Efectiv se ținea de microfon

Președintele Senatului, Anca Dragu, spune că nu se aștepta ca vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Roman, să preia conducerea ședinței plenului reunit: „Chiar nu m-am așteptat la o asemenea preluare a puterii. Efectiv se ținea de microfon”, potrivit Mediafax. „Președintele trebuie să conducă ședința. Eu eram președintele. Dl Roman este vicepreședinte. Chiar nu m-am așteptat la o asemenea preluare a puterii. Este ceva de neimaginat să se întâmple în Parlament. Efectiv se ținea de microfon”, a declarat Anca Dragu la finalul ședinței.

- Advertisement -

Roman: Depun plângere penală pentru huliganism

Vicepreședintele Came­rei Deputaților Florin Ro­man a deschis ședința plenului reunit, fără să se consulte cu Anca Dragu. El a invocat articolul din regulamentul ședințelor comune, care prevede că ședințele sunt conduse prin rotație. După ședință Florin Roman a scris pe Facebook că va depune plângere penală pentru huliganism și distrugere de documente oficiale. Liberalul îi acuză pe cei din „coaliția toxică USR-AUR”, că l-au blocat prin forță, huliganism, injurii și agresiune fizică să își exercite „mandatul constituțional”. Florin Roman a fost evacuat cu forța de la prezidiu, chestorii trăgând scaunul de sub el. „Voi depune plângere penală pentru huliganism și distrugere de documente oficiale, împotriva celor din coaliția toxică USR-AUR, care în timpul ședinței plenului reunit, m-au blocat prin forță, huliganism, injurii și agresiune fizică să îmi exercit mandatul constituțional! Conform regulamentului, ședințele plenului reunit sunt conduse alternativ, de președinții Camerei Deputatilor sau al Senatului, iar de azi de la ora 16:00, conform deciziei publicate in Monitorul Oficial, mi-au fost încredințare atribuțiile președintelui Camerei Deputaților! Ultimele două ședințe de plen reunit au fost conduse de președinta (încă) a Senatului, Anca Dragu. Era evident rândul CD, motiv pentru care mi-a și fost înmânat desfășurătorul de ședința! Solicit demisia președintei Senatului pentru că a încurajat actele de huliganism! Și pentru că a comis un nou abuz constituțional! Noua alianța toxica USR -AUR a demonstrat azi imaginea unei Românii care ar putea fi condusă de politicieni iresponsabili!”.
În cele din urmă, moțiunea de cenzură a fost citită în parlament.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Dan POPESCU COLIBASI on Românii nu mai vor copii