13 C
Braşov
AcasăStiri BrasovSe ascut cuțitele și la Brașov? Primarul Allen Coliban i-a retras viceprimarului...

Se ascut cuțitele și la Brașov? Primarul Allen Coliban i-a retras viceprimarului Sebastian Rusu şi atribuţiile pe SAPUC

Autor: Mihaela Parghel

l Cine spune adevărul? Demisă sau plecată?

Serviciul Administrare Patrimoniu și Urbanism Comercial (SAPUC) din cadrul Primăriei Braşov va trece în directa coordonare a primarului Allen Coliban, după ce în ultimele săptămâni, în spaţiul public au apărut comentarii despre modul în care funcţionează serviciul, mai ales în contextul parteneriatului dintre Municipalitate și Asociaţia Amural pentru utilizarea unor spaţii. Anunţul diminuării atribuțiunilor viceprimarului a fost făcut chiar de primar. Este pentru a doua oară când edilul „taie” din sarcinile lui Sebastian Rusu, după ce l-a lăsat fără coordonarea activităţilor sportive.

„Nu sunt mulţumit de activitate, aşa că am schimbat conducerea SAPUC”

Allen Coliban a anunţat că i-a retras atribuţiile viceprimarului, pe coordonarea SAPUC, nemulţumit fiind de funcţionarea Serviciului. În plus, primarul a anunţat că a schimbat şi conducerea SAPUC, care din 15 septembrie va avea un alt şef. De altfel, primarul a sugerat că întârzierile din circuitul aprobărilor stau şi la baza situaţiei cu iz penal apărute în relaţia Primăriei Braşov cu Asociaţia Amural, pentru amenajarea Braşov Underground Museum (BUM). Reamintim că timp de două luni (3.06 – 10.08), Amural a ocupat gratuit şi fără bază legală spaţiile din catacombe, amenajând un muzeu new-media, unde intrarea se făcea contra cost. Când s-a pus în discuţie situaţia, atât viceprimarul Sebastian Rusu, în calitate de coordonator SAPUC, cât şi Cristine Manolache, şefa serviciului, au susţinut în faţa Consiliului Local că nu au cunoştinţă despre cum a ajuns Asociația să intre în catacombe. „Nu sunt mulţumit de activitate, de aceea am schimbat conducerea SAPUC, începând cu data de 15 septembrie, şi îl voi prelua sub coordonarea directă a primarului, până când mă asigur că va avea o coordonare bună”, a spus Allen Coliban, în conferinţa de presă susţinută vineri.

Viceprimarul Rusu îl contrazice pe Coliban: „Şefa SAPUC nu a fost demisă, şi-a cerut transferul”

La puţin timp după ce acest anunţ a ieşit public, primarul a fost contrazis şi chiar „sancţionat” de viceprimarul Sebastian Rusu, care se află în concediu şi a aflat din presă de aceste modificări operate de primar. Astfel, deşi Allen Coliban a anunţat că a schimbat conducerea SAPUC, de fapt, Cristine Manolache, şefa Serviciului, şi-a cerut transferul pe un post similar la Poliţia Locală. Potrivit viceprimarului Sebastian Rusu, șeful SAPUC nu a fost destituită, ci a renunţat la funcție, acuzând presiuni din partea aripii USRPLUS din Executivul Primăriei. „Din cauza presiunilor la care a fost supusă de colegii mei, domnul primar, doamna viceprimar, ea nu a mai rezistat și, după mai multe episoade în care a venit plângând la mine în birou, a decis să se transfere la Poliția Locală. Primarul nu avea cum să o dea afara pe doamna Cristine Manolache. Ea a considerat ca nu este în regulă ce se întâmplă, nu a cedat presiunilor, ci a preferat să plece”, a declarat Sebastian Rusu. În ceea ce priveşte retragerea atribuţiilor sale de coordonare a SAPUC, Rusu spune că nu ştia despre decizia primarului. În plus, viceprimarul susţine că imediat ce a aflat din presă a încercat să în sune pe Allen Coliban, fără succes însă. „După ce am aflat, l-am sunat pe domnul primar să aflu motivul. După două ore și jumătate nu a răspuns. Nu a răspuns nici mesajelor scrise. Având în vedere că sunt în concediu, decizia lui mi se pare că arată mult despre principiile unui om. Este o atitudine pe care îmi este greu să o înțeleg. Ca viceprimar am încercat să am o atitudine corectă și am solicitat asta și serviciilor din subordine”, a spus Rusu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române