13 C
Braşov
AcasăStiri BrasovUPDATE / Primarul Coliban şi viceprimarul Boghiu, „descinderi” la ilegaliştii din pieţe

UPDATE / Primarul Coliban şi viceprimarul Boghiu, „descinderi” la ilegaliştii din pieţe

Autor: M.P.

Două piețe agroalimentare din Brașov au fost luate vineri la pas de conducerea Primăriei Brașov, pentru a evalua situaţia în teren în legătură cu comercianţii ilegali. Astfel, împreună cu agenții Poliției Locale, la Piața Dacia a fost în control viceprimarul Flavia Boghiu, iar la Piaţa Astra, primarul Allen Coliban. Aceste controalele au vizat nu doar comerțul ilegal, ci și concurența neloială pe care unii vânzători o fac, de pe alei, celor care fac comerț legal și care plătesc taxe și impozite. Altfel spus, dintr-un comunicat de presă al Primăriei Brașov rezultă că au fost luați în colimator „comercianții de alee” care stau cu sacoșa în afara piețelor și vând usturoi, verdeață, porumb sau fructe de pădure.

Coliban la piaţa Astra: „Fugeau o grămadă de comercianţi cu sacoşele în spate”

După finalizarea controlului, primarul Allen Coliban a explicat, într-o postare pe Facebook, „descinderea” făcută alături de viceprimarul Flavia Boghiu, şi cum „ilegaliştii” de la pieţe, la vederea poliţiştilor şi a inspectorilor „fugeau cu sacoșele în spate, dovadă că se confirmă lucrurile semnalate”. „În momentul în care am ajuns aici deja fugeau o grămadă de comercianți cu sacoșele în spate, dovadă că se confirmă lucrurile semnalate. E nevoie de o atitudine mult mai implicată a Poliției Locale și am discutat despre planul de acțiune pentru perioada următoare. Continuăm verificările astăzi și din punct de vedere faptic și din punct de vedere scriptic, pentru că există toată partea aceasta de contracte și de chitanțe și de taxe de ocupare de tarabe pe care trebuie să o verificăm și intenționăm o frecvență a acestor acțiuni astfel încât să nu se mai vândă, în Brașov și lângă piețe, într-un mod ilegal, care creează de altfel o concurență neloială și pentru producători”, a declarat Coliban.

„Polițiștii locali sunt datori să intervină”

Tot ca o concluzie a acestei „descinderi” primarul Coliban a subliniat că Poliţia Locală poartă o vină pentru că a tolerat prea mult situaţia, care a dus la apariţia „mafiei piețelor”: „Din păcate credibilitatea Poliției Locale până acum a avut de suferit. Sunt foarte mulți oameni care spun că Poliția Locală îi tolerează pe acești comercianți și de astăzi încolo trebuie să fie foarte clar că nu mai sunt tolerați că nu acceptăm astfel de comportamente, iar polițiștii locali sunt datori să intervină. Este o concurență ilegală. În trei piețe am avut astăzi controale simultan, am avut trei echipe din partea Primăriei care au acționat cu echipe ale Poliției Locale, câte cinci sau șase echipaje în toate cele trei piețe”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române