7.7 C
Braşov
AcasăSportIncertitudine totală: Bătălia pentru funcții la „new FC Brașov“

Incertitudine totală: Bătălia pentru funcții la „new FC Brașov“

Autor: Adi MARICA

l Echipa se află în cantonament în Poiana Brașov, asta deși antrenorii și jucătorii nu știu când sau dacă vor semna contractele!
l Coliban tace, iar pentru posturile din organigrama clubului se dă o luptă acerbă în culise

Au trecut mai bine de două luni de la votul din Consiliul Local în care s-a votat proiectul de aderare a Municipiului Brașov, alături de Serviciul Public de Termoficare Brașov și Direcția de Administrare Infrastructură Brașov la Asociația Clubul Sportiv Scotch Club pentru noul FC Brașov, situația echipei brașovene de Liga a 2-a este în continuare incertă. În urmă cu o lună, tot într-o ședință a CL, consilierii locali au votat proiectul de hotărâre privind cesionarea dreptului de participare în Liga a 2-a de la Corona Brașov către Asociația Clubul Sportiv FC Brașov Steagul Renaște.

De ce tace Coliban?

Extrem de vocal în ședințele CL în care fotbalul a fost pe ordinea de zi, Alen Coliban este extrem de tăcut în ultima vreme, iar „new FC Brașov“ se confruntă cu probleme organizatorice. Ce s-a întâmplat la amicalul cu CSC Șelimbăr a fost doar o mostră de incompetență.

Probleme cu actele la FRF?

Toate aceste situații hilare sunt cauzate de faptul că primarul nu a reușit să regleze lucrurile în conducerea clubului. Echipa nu are conducere, nu are buget, iar situația actelor care vor fi analizate în Comitetul Executiv al FRF de la mijlocul acestei luni nu este clară. Există riscul ca echipa să nu primească dreptul să participe în Liga a 2-a, asta chiar dacă Allen Coliban spunea că „suntem în grafic“. Deși primarul spunea că „proiectul are susținerea FRF“, se pare că sunt ceva probleme cu actele. În cazul în care „new FC Brașov“ nu va trece în Comitetul Executiv, tot acest proiect inițiat de USR și PNL Brașov se va dovedi un adevărat dezastru.

Lupte în culise

Toată nebunia de la Brașov este cauzată de o luptă care se duce în culise pentru organigrama clubului. Cel mai vânat post este cel de președinte, iar Coliban a tatonat piața națională în căutarea unui nume mare al fotbalului, care să dea credibilitate proiectului.

Încă o variantă la vârf: Daniel Stanciu

Ultimul intrat pe listă ar fi Daniel Stanciu, un personaj care s-a perindat prin conducerea mai multor cluburi importante din România: Poli Timişoara, Steaua, FC Vaslui, ASA Târgu Mureş, Dinamo sau U Cluj. Daniel Stanciu este liber de „contract“ după despărțirea de U Cluj. În această vară, Stanciu a fost pe la Gaz Metan Mediaș, însă nu a fost instalat oficial. „Sunt ceva discuții cu câteva echipe, dar nu este nimic concret. Brașovul? Nu știu ce să spun, am înțeles că sunt multe probleme. Vom vedea ce va fi“, a spus Stanciu. Lupta pentru posturile de conducere se dă și între oamenii de fotbal din Brașov. În ultima perioadă s-au vehiculat mai multe nume (agreate sau nu), pentru organigrama clubului de către autoritățile locale, printre care Marian Ivan, Gabi Stan, Mugurel Buga sau Ciprian Jurubescu. Și nu doar aceștia. Marian Ivan se simte nedreptățit de toate aceste tergiversări , iar într- scrisoare trimisă la GSP și-a spus off-ul.  „Eu și Buga suntem umiliți, deși nu avem nici un interes ascuns, vrem și ni se pare normal să putem avea un cuvânt de spus despre FC Brașov, din moment ce noi am forțat reînființarea clubului, inclusiv în ședințe de Consiliu Local în care eu am fost prezent. Primarul a angajat acum un antrenor, pe Ilie Stan, înainte să creeze o conducere administrativă. Dacă ai pus tu antrenor, iar el își alcătuiește deja lotul, președintele pe care-l vei angaja ce rol o să mai aibă?”.

Un atacant pentru Ilie Stan

Între timp, „new FC Brașov“ a demarat pregătirile cu Ilie Stan antrenor și cu un lot a cărui componență se schimbă într-un ritm fulgerător. Ieri, în cantonamentul din Poiana Brașov a ajuns și Maxim Iurcu (28 de ani), un atacant din Republica Moldova, pe care Ilie Stan îl știe foarte bine pentru că l-a antrenat al Gloria Buzău. Mijlocașul  Iulian Roșu (Gloria Buzău), atacantul Ștefan Visic (Someșul Dej) și portarul Cezar Lungu (Concordia Chiajna) sunt ceilalți jucători aduși în cantonamentul din Poiana Brașov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE