10 C
Braşov
AcasăSportDupă 27 de ani la Brașov: Daniel Bona, înapoi în „Țara Hațegului“

După 27 de ani la Brașov: Daniel Bona, înapoi în „Țara Hațegului“

Autor: Adi MARICA

l Tehnicianul pleacă din fotbalul brașovean după 27 de ani de activitate
l „Bonetti“ a acceptat oferta celor de la CSO Retezatul Hațeg

Daniel Bona pleacă din fotbalul brașovean după 27 de ani de activitate ca fotbalist și apoi ca antrenor.

Se întoarce în „Țara Hațegului“

Un nume cunoscut în fotbalul brașovean după Revoluție, Dan Bona (52 de ani) va antrena din această vară pe CSO Retezatul Hațeg, o echipă de Liga a 4-a din județul Hunedoara. „ Am acceptat oferta celor din conducerea lui CSO Retezatul Hațeg pentru proiectul fotbalistic pe termen lung propus de conducerea executivă, dar și pentru a fi alături de părinții mei care sunt din zonă. Echipa este susținută de CL și Primăria Hațeg, dar și câțiva sponsori importanți. Este un proiect serios, infrastructură este bună, avem două terenuri bune de iarbă, vestiare mărite, echipament de calitate…“, spune Bona, care va conduce pe 6 iulie primul antrenament la Hațeg.

Despre perioada la ACS SR Brașov

În sezonul recent încheiat, Bona a fost antrenor secund la ACS SR Brașov în Liga a 3-a. „A fost ceva deosebit. Am ajuns la baraj în condiții foarte grele și chiar puteam juca finala dacă nu era acel arbitraj de la Colonești. Sunt bucuros că am pus umărul la progresul unor tineri jucători ca Savu, Godri, Denis Rența sau Sandu. Nu în ultimul rând a contat enorm susținerea fanilor. Au făcut multe sacrificii și mereu i-am simțit alături de noi în momentele grele“, a spus Bona.

27 de ani în fotbalul brașovean

Bona a ajuns în fotbalul brașovean ca fotbalist în 1994 la Tractorul Brașov. Apoi a mai jucat la Metrom și Precizia Săcele, la toate cele trei echipe în Liga a 2-a.
Bona a început antrenoratul la juniorii Preciziei Săcele (2000-2003). După trei sezoane la juniori, Bona a trecut al seniorii Preciziei timp de trei ani în Liga 2 în perioada 2003- 2006. Din 2006 a preluat Unirea Tărlungeni cu care a promovat în Liga 3 și unde a stat până în 2008. Vârful carierei de antrenor al lui Dan Bona a fost la Corona Brașov cu care a reușit să promoveze succesiv din Liga a 5-a până în Liga I (2008- 2014). În ultimii ani, Bona a antrenat ca principal pe Unirea Tărlungeni în Liga 2 (2014- 2016) , Olimpic Cetate Râșnov în Liga a 3-a ( 2016-2018 ), pe AFC Hărman în Liga a 3-a ( 2018- 2019). În ultimele sezoane, Bona a antrenat la Academia Celta – Colțea Brașov, dar și la AFC Hărman în Liga 4. În ultimul an, Bona a făcut parte din staff-ul tehnic al celor de la ACS SR Brașov în Liga a 3-a alături de Liviu Nicolae și Ioan Naghi.

„Fotbalul brașovean este în declin total. Infrastructura este inexistentă, multe baze sportive sunt în paragină. E revoltător pentru un oraș ca Brașovul, dar vă spun că Tărlungeniul are acum o bază sportivă cum nu este în oraș. Ne mirăm că cei mai buni copii pleacă la Sepsi OSK sau la Miercurea Ciuc. Păi cum să nu plece când la Brașov fotbalul este sub pământ! Toți cei implicați în fotbalul brașovean ar trebui să lase orgoliile deoparte. Cu atâtea dispute, nimeni nu poate reuși să readucă fotbalul brașovean în elită“. Dan Bona, antrenor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local