-2.1 C
Braşov
AcasăSportNew FC Brașov: Multe discuții, o singură veste bună

New FC Brașov: Multe discuții, o singură veste bună

Autor: Adi MARICA

l Coliban și Bădulescu continuă discuțiile cu potențiali manageri și antrenori pentru new FC Brașov
l Ilie Stan rămâne principalul favorit pentru postul de principal
l Vestea bună este că reprezentanții Municipalității intenționează să aloce fonduri pentru renovarea cantinei de la stadionul Tineretului

De săptămâni întregi se tot discută despre noul proiect fotbalistic de la Brașov. Votat în luna mai, într-o ședință de Consiliu Local, proiectul de aderare a Municipiului Brașov, alături de Serviciul Public de Termoficare Brașov și Direcția de Administrare Infrastructură Brașov la Asociația Clubul Sportiv Scotch Club pentru noul FC Brașov, a demarat pe repede înainte. Propunerea pentru acest proiect a venit din partea consilierilor PNL și USR. „Este o soluție, aceea de a prelua un club existent, de a schimba în totalitate forma asociației, denumirea și statutul pentru a ne încadra în termenele acordate de FRF. Actualii acționari renunță la toate drepturile și ies din asociație. Noii acționari vor fi Serviciul Termoficare, Direcția de Administrare Infrastructură Sportivă Brașov și Municipiul Brașov. Vom schimba denumirea în FC Brașov Steagul Renaște, acceptată de Ministerul Justiției, iar pe parcursul sezonului 2021-2022 vom putea schimba denumirea în FC Brașov“, spunea Coliban. Reprezentanții CL în Adunarea Generală a Asociației pentru Municipiul Brașov sunt Sebastian Bădulescu (PNL) și Ion Corbu (USR). Un alt reprezentant în această Asociație va fi desemnat de primarul Brașovului. Serviciul Public de Termoficare Brașov și Direcția de Administrare Infrastructură Brașov urmează să-și desemneze reprezentanții în Asociație. Săptămâna trecută au ieșit actele la Judecătoria Brașov, iar dacă nu au fost contestații, în această săptămână vor fi despuse actele la MTS pentru obținerea CIS-ului. CL Brașov se va putea întruni în cel mai scurt timp, și se va putea vota bugetul pentru noul club, Asociația Fotbal Club Brașov Steagul Renaște. „Noul FC Brașov“ ar urma să preia locul echipei de seniori de la Corona Brașov în Liga 2.

Coliban și Bădulescu, activi la discuții

După ce proiectul a trecut la vot în CL Brașov, Coliban și Bădulescu au fost cei mai activi, cei doi demarând o mulțime de discuții cu potențiali manageri și antrenori. S-a vorbit insistent de dorința lui Coliban de a-l aduce la Brașov pe Ioan Ovidiu Sabău, în „cărți“ la pachet cu Moțul a fost și Florin Prunea, dar negocierile au picat pentru că cei doi foști internaționali au avut pretenții exagerate. S-a discutat și cu Marius Lăcătuș pentru un post de președinte, dar se pe care că „Fiara“ preferă treningul de antrenor. Pentru postul de antrenor s-a discutat și cu Marius Măldărășanu, care între timp a ajuns la Sibiu, iar de săptămâna trecută au fost contactați Ilie Stan și Florin Bratu. Ilie Stan s-a și întâlnit la Brașov cu Allen Coliban, după care, la finalul săptămânii „Iliesta“ a revenit la Brașov și așteaptă „ok-ul“ pentru a începe treaba. Un alt antrenor contactat de reprezentanții Municipalității a fost Florin Bratu. „ Am discutat cu cei de la Brașov, încă nu se știe clar situația. Este o stare de incertitudine, vom vedea zilele următoare“, a spus Bratu.

Mulți se autopropun

Cum în țară s-a auzit de intențiile edilului Brașovului cu fotbalul, o mulțime de antrenori și „manageri sportivi“ au început un adevărat asalt și încearcă prin toate mijloacele să ajungă la Coliban sau la cei doi reprezentați ai CL în noua structură fotbalistică, Bădulescu și Corbu. Coliban pare mai mult interesat să aducă un nume mare din fotbalul românesc, în special din Generația de Aur, cu toate că nimeni nu poate garanta succesul proiectului. În schimb, la nivel de conducere și antrenori în noul club, brașovenii nu par a intra în planurile politicienilor noștri, asta și din cauza orgoliilor și intereselor care macină fotbalul brașovean. Luni, Coliban și Bădulescu au avut o rundă de discuții și cu reprezentanții ACS SR Brașov, Dinu Turcanu și Ciprian Jurubescu. Rămâne de văzut dacă discuțiile vor avea finalitate, pentru că, la prima vedere, cele două părți au viziuni diferite față de proiectul fotbalistic de la Brașov.

Cantina de la Tineretului urmează să fie reabilitată

În toate aceste discuții cu oamenii de fotbal, Coliban și Bădulescu au fost convinși că la stadionul Tineretului sunt necesare investiții serioase, dar și redarea cantinei de la stadion pentru sportivi. Cantina de la stadion a funcționat în baza unui parteneriat între FC Brașov și RIAL până în 2014 când compania Municipalității a reziliat contractul pentru că clubul brașovean nu și-a respectat obligațiile. Între timp, cantina a ajuns într-o stare avansată de degradare, astfel că spațiul nu a putut fi valorificat de RIAL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE