4.8 C
Braşov
AcasăComunicatePoliția Brașov: Activități desfășurate în cadrul programului „ŞCOALA SIGURANŢEI TEDI”

Poliția Brașov: Activități desfășurate în cadrul programului „ŞCOALA SIGURANŢEI TEDI”

Pe parcursul anului școlar 2020-2021, la nivel naţional s-a derulat Programul ”Şcoala Siguranţei Tedi” în baza protocolului de colaborare încheiat între Inspectoratul General al Poliţiei Române şi firma Tymbark Maspex România, partener fiind Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării.

În baza acestui program, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Braşov, prin Biroul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, au desfăşurat mai multe activităţi în scopul informării copiilor privind potenţialele pericole şi furnizarea de soluţii, prin metode educative specifice vârstei lor, beneficiari fiind elevi din clasa I.

Astfel, în judeţul Braşov, în perioada ianuarie-iunie 2021, au fost organizate și desfășurate 2 lectorate cu părinții și 16 întâlniri on-line cu elevii din 8 unităţi de învăţământ, atât din mediul urban cât și rural. În total 431 de elevi au beneficiat de recomandările poliţiştilor referitoare la importanţa cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie şi adoptarea unui comportament preventiv la şcoală, acasă sau pe timpul vacanţelor.

În interacțiunea virtuală cu polițiștii, elevii au beneficiat de vizualizarea unor materiale și filmulețe educativ-preventive menite să le dezvolte un set de abilități la care să apeleze în diverse situații de risc. Iar în cadrul lectoratelor on-line, părinții au fost informați cu privire la necesitatea educării copiilor în vederea adoptării unui comportament antivictimal şi antidelictual.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE