6.6 C
Braşov
AcasăStiri BrasovUn brașovean, subsecretar de stat la Ministerul Educației

Un brașovean, subsecretar de stat la Ministerul Educației

Brașoveanul Tudor Oprea (USR – PLUS) a fost numit subsecretar de stat la Ministerul Educaţiei, unde se va ocupa în mod special de digitalizarea în domeniul educaţiei. El este un fost diasporean, revenit acasă în 2014, după 16 ani petrecuţi în Canada şi Suedia. Este licențiat în Psihologie la Universitatea York din Toronto şi absolvent al unui Program de
Masterat în Sănătate Publică la Universitatea Umea din Suedia. Este Cofondator și Vicepreședinte al Smart Everything Everywhere (SEE), unde coordonează inițiative naționale și internaționale de accelerare a tranziției către era digitală. În 2016, a fost consilier în Cancelaria prim-ministrului Dacian Cioloș și a făcut parte din echipa de coordonare a programului GovITHub, prima inițiativă de digitalizare a administrației publice din România.
„Pentru mine, acest mandat înseamnă că îmi asum să contribui, printre altele, la creșterea accesului la educație, la eficientizarea, transparentizarea și modernizarea sistemului, la adaptarea în momente de criză și la creșterea ratei cunoștințelor digitale de bază în rândul tinerilor. Prin digitalizare putem aduce sistemul educațional în secolul 21 și putem pregăti următoarele generații pentru o viitoare piaţă a muncii mult diferită faţă de cea de astăzi”, a declarat Tudor Oprea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE