12.5 C
Braşov
AcasăStiri Brasov2.000 de doze Pfizer: Vaccinare în weekend la aeroport

2.000 de doze Pfizer: Vaccinare în weekend la aeroport

Autor: Mihaela Parghel

l Vezi de unde o să zbori!

Consiliul Județean Brașov vine cu o idee inedită pentru a impulsiona imunizarea împotriva SARS-COV-2: organizează un maraton de vaccinare, în zilele de sâmbătă şi duminică chiar pe locaţia viitorului Aeroport Internaţional de la Braşov, aflat acum într-un stadiu avansat cu construcţia terminalului şi a zonelor adiacente.

DSP pune la dispoziţie 2.000 de doze de Pfizer

Evenimentul se va desfăşura, ca şi în alte etape similare, cu sprijinul Direcţiei de Sănătate Publică, instituţia anunțând, prin directorul său, dr. Andrea Neculau, că va pune la dispoziţie 2.000 de doze de vaccin produs de Pfizer. Practic, dacă acestea vor fi utilizate integral, maratonul de vaccinare de la Ghimbav ar stabili un nou record la nivelul județului Brașov, având în vedere ca precedenta performanță a fost de 540 de vaccinări cu buletinul, înregistrată duminica trecută la Modarom. „Împreună, am considerat că ar trebui să organizăm mai multe strategii de vaccinare la nivelul județului Brașov. Unele s-au desfășurat în municipiul, altele în județ. Acum, având în vedere că brașovenii sunt foarte interesați de evoluția lucrărilor la aeroport, am considerat că este util un eveniment de tip drive-thru. În acest sens, noi, Prefectura Brașov, Direcția de Sănătate Publică Brașov și Primăria Brașov am pregătit acest eveniment, fiecare preluând unele atribuții. Avem mai multe materiale personalizate, care vor fi primite de către cei care se vor vaccina la aeroport. Avem chiar și o diplomă, un bilet, pentru fiecare persoană care se vaccinează”, a declarat președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea.

Te vaccinezi şi vezi aeroportul „prin gaura cheii”

Pe pista aeroportului va exista un centru tip „drive”, iar în incinta terminalului va fi organizat un punct fix de vaccinare. Evenimentul de la aeroport va fi sprijinit şi de Primăria Braşov şi RATBV, operatorul de transport public urmând să asigure deplasarea doritorilor, din oraş, până la Ghimbav. Transportul se va face prin prelungirea temporară, peste weekend, a traseului liniei 28. Autobuzele vor pleca de la capătul de linie din Livada Poştei din 40 în 40 de minute. În plus, din gara Braşov spre aeroport vor exista microbuze care vor circula din 30 în 30 de minute. „Pe lângă drive-thru, va exista un punct fix de vaccinare în Terminal, astfel că brașovenii vor avea ocazia de a vedea aeroportul «prin gaura cheii»”, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

230.000 de braşoveni şi-au făcut cel puţin prima doză de vaccin

De vaccinarea propriu-zisă se va ocupa o echipă coordonată de dr. Tiberiu Dinu, de la centrul din Codlea. Alături de el vor fi şi alţi cinci medici, asistente dar şi 40 de voluntari de la Facultatea de Medicină de la Universitatea Transilvania, după cum a precizat directorul Direcţiei de Sănătate Publică Braşov, dr. Andrea Neculau. În prezent, judeţul Braşov se află pe locul 4 în România, din punct de vedere al vaccinării populaţiei, având 30% dintre cetăţenii din categoriile eligibile deja vaccinaţi. Din punct de vedere al numărului de angajaţi vaccinaţi prin intermediul operatorilor economici, judeţul Braşov este primul în România. „Asta înseamnă că vaccinăm bine, dar și faptul că populația a înțeles că ca în acest mod vom scăpa de pandemie”, a mai spus dr. Andrea Neculau. 230.000 de persoane din judeţul nostru au făcut până acum cel puțin o doză de vaccin, din care 95.000 au făcut și rapelul. „Obiectivul meu era să avem minim 200.000 de persoane vaccinate cu cel puțin o doză până la 1 iunie”, a declarat dr. Neculau.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE