8 C
Braşov
AcasăCititoriCum vor să-şi redeschidă turismul pentru străini Grecia, Italia, Spania şi Franţa?

Cum vor să-şi redeschidă turismul pentru străini Grecia, Italia, Spania şi Franţa?

Grecia şi-a redeschis plajele la începutul acestei luni, în condiţiile în care ţara îşi relaxează restricţiile pentru a se pregăti de revenirea turiştilor străini, scrie Reuters. Turismul reprezintă aproximativ o cincime din economia şi locurile de muncă din Grecia, iar, după cel mai slab an din istorie pentru industrie în 2020, ţara nu-şi permite o altă vară pierdută.Restricţiile de călătorie pentru vizitatorii străini vaccinaţi vor fi ridicate începând cu 15 mai. Premierul grec Kiriakos Mitsotakis a arătat că o combinaţie între testarea pe scară largă, vaccinare şi faptul că multe activităţi vor avea loc în aer liber le-a dat autorităţilor ţării încredere că vizitele turiştilor vor fi sigure.

Italia, pregătită să primească din nou turişti străini

Italia, care se bazează pe revenirea turismului pentru a ieşi dintr-o recesiune profundă, a anunţat că este pregătită să primească din nou turişti străini, potrivit Reuters. „A venit vremea să vă rezervaţi vacanţele în Italia“, a declarat premierul Mario Draghi. De la mijlocul acestei luni, turiştii care s-au vaccinat cu un vaccin aprobat în UE s-au recuperat de pe urma bolii sau au fost testaţi negativ cu 48 de ore înainte de a călători vor putea intra în Italia fără restricţii. Sectorul italian de turism a înregistrat pierderi totale de 120,6 miliarde de euro în 2020, notează The Guardian.

Și Spania și Franța, pregătite să primească turiști străini

Spania ţinteşte 45 milioane de turişti străini în 2021, puţin peste jumătate din numărul de vizitatori primiţi în 2019, înainte de debutul crizei sanitare, potrivit Le Figaro, citat de Mediafax. Ţara mizează pe paşaportul de vaccinare european care ar urma să fie lansat la mijlocul lunii iunie Spania mizează în primul rând turiştii europeni, în special pe cei britanicii, care reprezentau înaintea pandemiei cel mai numeros grup de vizitatori străini din Spania. Franţa şi Germania se numără la rândul lor printre ţările vizate.În 2020, numărul turiştilor străini din Spania s-a prăbuşit cu 77%.
Şi Franţa s-a alăturat cursei pentru atragerea de turişti străini după un an de lockdownuri naţionale şi restricţii de călătorie, lansând o campanie de ordinul milioanelor de euro avându-i drept ţintă în principal pe europeni, relatează RFI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE