6.6 C
Braşov
AcasăCititoriSfat Expres: 3 ceaiuri care pot înlocui cafeaua de dimineață

Sfat Expres: 3 ceaiuri care pot înlocui cafeaua de dimineață

Cafeaua de dimineață este plăcerea vinovată a multora dintre noi. Consumul de cafea are multe beneficii, dar și efecte negative în cazul persoanelor care au deja anumite probleme de sănătate. Acela este momentul în care medicul vine și interzice consumul de cafea. Nu este o tragedie pentru că există astfel de ceaiuri care pot înlocui cafeaua, care îți pot da energia și starea de bine pe care ți le dădea ea, fiind și mult mai sănătoase. Acestea nu au un conținut atât de ridicat de cofeină, nu favorizează deshidratarea și conțin nutrienți pe care nu-i găsim în cafea. Care sunt aceste ceaiuri?

Ceaiul verde

Este cel mai cunoscut și probabil cel mai consumat, la scară internațională, ca substitut al cafelei. El conține multe proteine, fibre, calciu, fier, sodiu, fosfor, magneziu, mangan și potasiu. Ne dă energie, ne ferește de cancer, ajută în curele de slăbire și detoxificare, contribuie la reducerea colesterolului rău și scăderea riscului de boli cardiovasculare și crește capacitatea de concentrare și memorare. Totuși nu-l putem consuma în orice cantitate pentru că are un conținut destul de mare de cofeină. Dacă depășim 3 căni de ceai verde pe zi, pot apărea dureri de cap, palpitații și ne poate crește tensiunea arterială.

Ceaiul alb

Este și el pe lista cu ceaiuri care pot înlocui cafeaua. Conține o cantitate mult mai mică de cofeină decât ceaiul verde, dar, potrivit cercetătorilor, este de trei ori mai puternic antioxidant decât el. Vine și cu aport de vitamine (A, B, C și E). Are cam aceleași beneficii ca ceaiul verde, dar și ceva în plus. Ceaiul alb poate fi consumat și de către copii (peste o anumită vârstă), este bun aliat în lupta contra acneei și susține sănătatea sistemului osos. Ceaiul alb se prepară prin infuzare și se pot consuma până la 3 căni pe zi, în condițiile în care nu aveți tensiunea mare și nu suferiți de boli cardiace, hepatice sau diabet. Este contraindicat și consumul în timpul sarcinii.

Ceaiul negru

Cu aproximativ aceleași beneficii ca ceaiul verde și ceaiul alb, dar cu o cantitate mult mai mare de cofeină, ceaiul negru este și el tot mai consumat în locul cafelei. 200 de ml de ceai negru conțin jumătate din cantitatea de cofeină pe care o conține același volum de cafea. Europenii și americanii sunt cei mai mari consumatori. Ceaiul negru combate stresul și previne apariția diabetului. Este calmant pentru sistemul digestiv (prin taninurile pe care le conține. În plus, ceaiul negru nu are calorii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE