8.9 C
Braşov
AcasăSportAsociere Primărie – ACS Steagul Roșu Brașov? Fotbalul, un nou motiv de...

Asociere Primărie – ACS Steagul Roșu Brașov? Fotbalul, un nou motiv de dispută în CL Brașov

l Consilierii locali se vor reuni astăzi, pentru o ședinţă extraordinară
l Un proiect de asociere între Municipalitate și ACS Steagul Roșu Brașov (L4), încinge spiritele
l ACS SR Brașov (L3) și LSS se opun categoric acestei asocieri
l În schimb, Edi Gherghe, vicepreședintele ACS Steagu Roșu Brașov, este convins că în ședința CL „ se va lua cea mai corecta decizie pentru renașterea echipei fanion a orașului“

Consiliul Local Brașov se vor reuni astăzi, de la orele 14.00, pentru o şedinţă extraordinară. Pe ordinea de zi se află și un proiect de hotărâre privind aderarea Municipiului Brașov la Asociația Clubul Sportiv Steagul Roșu Brașov. Ședința va fi transmisă prin mijloace electronice, pe canalul de youtube al Primăriei Brașov. Cu siguranță, dezbaterile se anunță furtunoase, iar reacțiile nu au întârziat să apară.

„Steagul Renaște prin noi“

ACS SR Brașov și Liga Suporterilor Stegari au reacționat prin intermediul unui comunicat de presă cu un mesaj clar adresat primarului Allen Coliban, viceprimarului Sebastian Rusu și consilierilor locali. „SR Brașov și Liga Suporterilor Stegari sunt indignate de viitoarea asociere dintre Primăria Brașov și ACS-ul impostor din Liga 4.
Avem un mesaj clar pentru toți membrii Consiliului Local Brașov, dl. Primar Allen Coliban și viceprimarul Sebastian Rusu: votați pentru asocierea cu acești profitori și deveniți inamicii fotbalului brașovean.
Puteți înființa oricâte asociații doriți, să fuzionați Corona cu acest ACS sau să cumpărați un loc direct în Liga 1 și să denumiți viitoarea echipă „FC Brașov”, veți juca mereu cu stadionul gol în dizgrația brașovenilor. Noi vom mergem înainte cu aceeași tenacitate și aceeași credință că Steagul Renaște prin noi, SR Brașov – club înființat de suporterii care au fost alături de FC Brașov până în ultima clipă a falimentului, club în a cărui structură de conducere se regăsesc glorii stegare precum domnii Ioan Naghi și Gabriel Stan, club care se bucură de sprijinul altor foști mari jucători sau antrenori stegari, cum ar fi Răzvan Lucescu, Daniel Isăilă, Cristi Ionescu sau Florin Iacob, club care la înființare a primit binecuvântarea marilor Nicolae Pescaru și Csaba Györffy de a duce mai departe istoria și tradiția stegară. Poate că unora li se va părea patetic acest lucru, dar noi am vrut să pornim la drum așa cum trebuie, în spiritul Steagului și al oamenilor care i-au făcut cinste, nu în ciuda lor. Vă readucem aminte că ACS-ul din Liga 4 este doar un club condus de doi oameni care au intenționat să profite de viitorul faliment de la FC Brașov prin înființarea echipei de seniori «ACS Steagu Roșu». Dat fiind că FC Brașov a reușit să amâne falimentul cu un an, aceste două echipe au existat și concurat în eșoaloane diferite timp de un sezon. Ulterior falimentului din 2017, impostorii de la «ACS Steagu Roșu» au încercat să înșele mediul privat spunând că ei sunt urmașii de drept ai FC Brașov și că au suporterii de partea lor. Ce fel de urmași sunt cei care cântau prohodul stegarilor? Ne-au invitat în același an 2017 să facem un proiect comun, însă prezentarea lor cu promovări prin «tehnici subterane» ne-a lăsat un gust amar și ne-am convins că în Brașov suporterii trebuie să constituie baza unui viitor FC Brașov. De aceea am ales să mergem pe drumul nostru și am înființat pe 14 iulie 2017 SR Brașov, atrăgându-ne astfel antipatia multor «oameni de fotbal» din oraș. Aceiași impostori de la «ACS Steagu Roșu» sunt cei care s-au baricadat în Stadionul ICIM pe 28 octombrie 2017 după ce au pus cele mai mari prețuri la bilete din istoria diviziei județene – 30 de lei – doar din răutate față de proiectul SR Brașov și față de suporterii stegari, care au ales să «vadă» meciul și să-și încurajeze echipa din strada în ploaie, nedorind să gireze în vreun fel acțiunea unor oameni care au demonstrat că pentru ei spectatorii nu sunt importanți. Invităm pe această cale Primăria Brașov să se alăture proiectului SR Brașov – care în 2020 a devenit principalul brand sportiv al județului, și să păstrăm linia corectă spre un FC Brașov curat. Considerăm că prin susținerea autorităților, alături de experiența noastră acumulată timp de patru ani, și forța sportivă și administrativă din sezonul curent, putem dezvolta fotbalul brașovean, nu doar viitorul FC Brașov”, se precizează în comunicatul ACS SR Brașov și LSS.
În schimb, Edi Gherghe, vicepreședintele ACS Steagu Roșu Brașov, club care activează în Liga 4 Brașov, este convins că în ședința CL Brașov „ se va lua cea mai corecta decizie pentru renașterea echipei fanion a orașului“. „Nu răspund la comunicatul dat de o altă structură sportivă din Brașov, care ne aduce numai jigniri și atacuri la persoană. Am declarat tot timpul, atât cu ani în urmă, cât și acum, că voi susține și voi ajuta fotbalul brașovean, mai ales că deținem brandul atât de dorit de iubitorii fotbalui brașovean. Sunt sigur ca marți se va lua cea mai corectă decizie pentru renașterea echipei fanion a orașului, respectiv Steagul Roșu Brașov- F.C. Brașov“, precizează Edi Gherghe. Primăria Brașov a achiziționat la finalul anului 2019 marca FC Brașov contra sumei de 35.000 de lei. Legendarul club brașovean și-a încetat oficial activitatea după declanșarea procedurii de intrare în faliment pe 27 septembrie 2017.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE