24.8 C
Braşov
AcasăStiri BrasovSurpriză în topul celor mai căutate școli: Şcolile nr. 11, 19 şi...

Surpriză în topul celor mai căutate școli: Şcolile nr. 11, 19 şi 30 din Braşov, cele mai solicitate pentru clasele pregătitoare

l Școlile 5 și 8 ies de pe podium

Cele mai căutate unități de învățământ din municipiul Brașov, pentru înscrierea la clasele pregătitoare sunt, în acest an, Școala gimnazială nr. 11, Școala gimnazială nr. 19 și Școala gimnazială nr. 30, toate din municipiu, a anunțat Inspectoratul Școlar al Județului Brașov. La finalul perioadei de înscriere în ciclul primar, la clasele pregătitoare, 4.830 de părinți au depus cereri pentru ocuparea unui loc, pentru copilul lor, în învățământul primar de stat sau privat.

IŞJ: 4.830 de cereri de înscriere, dar niciuna nu va rămâne nesoluţionată

În anul școlar 2021 – 2022 150 de unități de învățământ din județ vor avea clase pregătitoare. Deși au fost școli mai căutate, iar unii părinți au avut ca primă opțiune alte unități decât cele din zona de circumscripție, Inspectoratul Școlar al Județului Brașov dă asigurări că există suficiente locuri pentru ca toate cererile să fie procesate și acoperite. „Numărul de locuri de la şcolile din judeţ este suficient pentru a acoperi nevoile tuturor copiilor de vârstă şcolară. Ca în fiecare an, unele şcoli au fost mai căutate şi numărul cererilor a depăşit numărul efectiv de locuri în clasele pregătitoare, prevăzut în planul de şcolarizare. Este cazul şcolilor nr. 11, 19 şi 30 din municipiul Braşov”, a precizat purtătorul de cuvânt al IŞJ Braşov, Valentin Bucur.

Repartizarea se face în trei etape

Inspectoratul Şcolar Judeţean are obligaţia de a asigura locuri în unităţile de învăţământ primar pentru cuprinderea tuturor copiilor ai căror părinţi au domiciliul în raza de circumscripţie şcolară. Astfel se va echilibra planul de şcolarizare în aşa fel încât toate cererile depuse la unitatea şcolară de circumscripţie să fie soluționate favorabil, spune Valentin Bucur. În acest sens, în 10-11 mai, Comisia naţională de la nivelul Ministerului Educaţiei va procesa toate cererile, cu ajutorul unei aplicaţiii informatice şi va repartiza, într-o primă etapă, elevii care au depus cereri pentru şcolile din zona de circumscripţie. Ulterior, în perioada 11-18 mai, vor fi procesate cererile prin care solicită un loc într-o altă unitatea de învăţământ decât cea din raza de circumscripţie, pe locurile rămase libere. În a treia etapă, după 19 mai, Comisia naţională va procesa, tot cu ajutorul aplicaţiei informatice, restul cererilor, şi va repartiza la şcolile din zona de circumscripţie, copiii ai căror părinţi au optat, în primă fază, pentru înscrierea la o altă unitate şcolară decât cea mai apropiată de domiciliu, în contextul în care aceste solicitări iniţiale au rămas nerezolvate. Repartizarea se va face în funcţie de locurile rămase libere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Prosteala de politruc on Iarbă de un metru? „A plouat mult!”