24.8 C
Braşov
AcasăStiri BrasovElevii care au revenit la şcoală, aşteptaţi să-şi încarce cardurile de...

Elevii care au revenit la şcoală, aşteptaţi să-şi încarce cardurile de transport gratuit pe RATBV

Elevii braşoveni care au revenit la clase în învăţământul primar, gimnazial şi liceal sunt aşteptaţi să îşi încarce cardurile de transport pentru a beneficia în continuare de călătorii gratuite pe mijloacele de transport public în comun din oraş. Pentru a beneficia de călătoriile gratuite, elevii trebuie să-şi prelungească lunar abonamentele. Cei care au card RATBV pot prelungi online, pe site-ul www.ratbv.ro, la adresa https://elevi.ratbv.ro/, valabilitatea abonamentului lunar „toate liniile gratuit“. Cererea de prelungire se poate descărca de la adresa https://www.ratbv.ro/uploads/documents/Declaratie_prelungire_abonament_elev.pdf și, după completare și semnare, se trimite tot on-line, după autentificarea în cont, cu seria cardului-abonament și CNP-ul elevului.

Încărcarea se face online doar dacă există deja un card emis fizic

Reîncărcarea este posibilă doar dacă există deja un card fizic RATBV emis și utilizat măcar o dată pe numele elevului respectiv, în anul școlar 2020-2021. Cei care doresc emiterea unui card de transport nou sau care nu și-au mai încărcat, în anul școlar curent (2020-2021), abonamentul lunar gratuit trebuie să se prezinte la orice punct de vânzare al RATBV SA cu câteva documente care să ateste calitatea de elev. În cazul elevilor care au carte de identitate, este vorba despre carnetul de note vizat pentru anul școlar 2020/2021, cu toate datele completate la zi şi cartea de identitate, plus cerere tip completată (formularul se găsește la toate punctele de vânzare). În cazul elevilor care nu au carte de identitate, părintele sau reprezentantul legal se va prezenta la punctul de vânzare având asupra sa carnetul de note al copilului, vizat pentru anul școlar 2020/2021, cu toate datele completate la zi, cererea tip completată şi cartea de identitate a persoanei care solicită abonamentul pentru elevul în cauză (părinte, tutore, reprezentant legal). După prima încărcare la un punct de vânzare, prelungirea valabilității abonamentului lunar pe toate liniile se poate face online, pe site-ul elevi.ratbv.ro, atașând documentele și cererile solicitate, fără a mai fi nevoie să meargă la un centru de vânzare.

Gratuitate pe liniile de acasă spre şcoală

Reamintim că RATBV SA eliberează gratuit abonamente lunare elevilor din învățământul preuniversitar acreditat/autorizat, pe traseele de transport local utilizate de elevi de la domiciliu la unitatea de învățământ la care sunt înscriși, pe tot parcursul anului calendaristic. Aceasta însemnă că toți elevii din învățământul preuniversitar acreditat/autorizat beneficiază de abonament gratuit pe toate liniile din municipiul Brașov, iar cei care utilizează și linii de transport metropolitan ale RATBV primesc și un abonament gratuit pentru linia metropolitană utilizată. Prelungirea valabilității acestui abonament nu se poate face însă decât în punctele de vânzare bilete și abonamente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Prosteala de politruc on Iarbă de un metru? „A plouat mult!”