8.7 C
Braşov
AcasăStiri BrasovO poveste grecească pe șnur răsucit: Revoluția de independență a Greciei, ...

O poveste grecească pe șnur răsucit: Revoluția de independență a Greciei, într-o expoziție inedită la Brașov

Autor: M.P.

„Revoluția greacă în Principatele Române – Karagkouna, poveste grecească pe șnur răsucit”, o expoziție dedicată revoluției de independență a Greciei, poate fi admirată în luna aprilie la Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului.

Expoziția este organizată de Muzeul de Etnografie Brașov, în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie a României și Asociația Culturală „Ermis“ Brașov, pentru a marca 200 de ani de la eliberarea de sub ocupația otomană.

Costume şi podoabe autentice greceşti, la Muzeul Civilizaţiei Urbane

 Pasionații de istorie, dar și de artă vestimentară, pot admira la Muzeul Civilizaţiei Urbane, o serie de costume și podoabe autentice, care poartă cu ele poveștile eroice sau de dragoste de la sfârșitul secolului al XIX-lea. Este vorba despre povești spuse de neamul Karagkounides, cunoscuți drept „grec negru, grec puternic” și care sunt admirați pentru faptele de vitejie împotriva Imperiului Otoman. Neamul thessalic Karagkounides este unul dintre cele mai vechi triburi grecești care au supraviețuit până în prezent. Acest neam este reprezentat astăzi, lîn această expoziție, printr-o serie de costume și podoabe care amintesc de bogăția tradițiilor și simbolurilor grecești.
Expoziția poate fi vizitată la Muzeul Civilizației Urbane, în Piața Sfatului nr. 15, între orele 9.00-17.00, de miercuri până duminică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE