4.8 C
Braşov
AcasăStiri BrasovUn nou centru de vaccinare la Ghimbav

Un nou centru de vaccinare la Ghimbav

Autor: M.P.

După 15 aprilie ar putea deveni funcțional un nou centru de vaccinare în județul Brașov, la Ghimbav. Centrul a fost solicitat expres de primarul orașului, Ionel Fliundra, în contextual în care localitatea a avut până acum unele probleme cu cifrele ridicate de incidență, iar cetățenii au fost nevoiți să meargă la alte centre pentru a beneficia de vaccin.  
Din discuțiile purtate până acum, Primăria Ghimbav are la dispoziție un spațiu în zona în centrală a localității, la sala veche de sport a școlii, unde se pot organiza cel mai simplu fluxurile care să respecte toate normele. „Pentru a putea amenaja acest centru ne-am consultat cu reprezentanții autorităților sanitare brașovene, dar și cu alte primării și nu cred că va fi o problemă obținerea acordului de la Direcția de Sănătate Publică. Spațiul este suficient de mare și există două uși, ceea ce permite organizarea eficientă a fluxurilor de persoane”, a explicat Ionel Fliundra. În următoarele zile, administrația locală va face și achizițiile necesare pentru operaționalizarea centrului de vaccinare, iar pentru serviciile medicale propriu-zise, se va apela la medicii de familie din Ghimbav.
Primăria Ghimbav a solicitat încă din luna februarie la Direcția de Sănătate Publică, o echipă mobilă de vaccinare, care să se ocupe, cu prioritate, de imunizarea persoanelor vârstnice. Ulterior, din cauza creșterii cazurilor pozitive de SARS-CoV-2, primarul a solicitat un centru chiar în localitate,. DSP și Instituția Prefectului și-au arătat deschiderea față de această propunere. Prefectul Cătălin Văsii a declarat că așteaptă documentația necesară, din partea Primăriei Ghimbav, iar șansele de deschidere a centrului în această lună sunt mari, mai ales că a văzut „deschidere din partea autorităţilor locale şi a medicilor de aici”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE