17.2 C
Braşov
AcasăStiri BrasovUnitatea Primiri Urgențe Brașov - asaltată de pacienți care au nevoie de...

Unitatea Primiri Urgențe Brașov – asaltată de pacienți care au nevoie de ATI

Dr. Andrea Neculau, director executiv al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Brașov, a declarat că la Unitatea de Primire Urgențe de la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Brașov este plin de bolnavi Covid19 în așteptare: „La UPU este plin de astăzi dimineață (nota red. – sâmbătă) cu pacienți cu Covid care au nevoie de suport respirator și staționează acolo, sunt îngrijiți pe loc și primesc oxigen, pentru că nu sunt locuri la ATI. Practic, UPU s-a extins și a devenit și unitate de terapie intensivă. Pentru 15 pacienți s-au făcut solicitări de transfer în alte județe la terapie intensivă, dar e greu de găsit locuri. În acest moment sunt 427 de pacienți Covid internați în spitalele din Brașov și județ și nici un pat liber”.
Dr. Neculau spune că nu e prima dată când la Urgențe e plin. „S-a extins și în secții din Județean, dar și în alte spitale sunt pacienți COVID mai ales de când a intrat în vigoare noul ordin al Ministerului Sănătății, publicat în Monitorul Oficial din 27 martie. Dar, de dinainte de acesta, spitalele îngrijesc pacienți COVID, conform ariei lor de competență”.
Un exemplu îl reprezintă corpul central de la Spitalul de Psihiatrie și Neurologie, care a fost unitate Covid-19, timp de aproape un an. Acum sunt doar 27 paturi, dintre care 10 cu oxigen, dar cu pacienți cu afecțiuni neurologice și psihiatrice care au și Covid-19.

ATI Tractorul, nefolosită din lipsă de personal

Șefa DSP mai spune că la Spitalul Municipal Făgăraș s-au pregătit 25 de locuri și urmează alte 20 la Spitalul din Zărnești.
În schimb, creșterea numărului de paturi ATI depinde de resursa umană, fiind nevoie de medici și de asistenți specializați. Acesta este motivul pentru care noua secție ATI COVID cu 20 de paturi de la Staționarul Tractorul nu poate fi folosită.
„Nu avem personal pentru acele 20 de paturi, acolo sunt internate cazurile medicale de coronavirus și primesc oxigen, dar nu sunt intubați”, a precizat dr. Neculau.
De altfel, de aceea și Spitalul de Boli Infecțioase poate oferi terapie avansată, pentru opt paturi, dintre care cinci sunt echipate cu ventilatoare, dar pacienții nu sunt intubați, pentru că nu există nici măcar un medic ATI și nu are cine să monitorizeze bolnavii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române