17.4 C
Braşov
AcasăMagazinCum arată acum: Femeia care obișnuia să bea 12 beri și...

Cum arată acum: Femeia care obișnuia să bea 12 beri și un litru de vodcă pe zi

l I-a cedat ficatul

Samantha Hoult, în vârstă de 34 de ani, din Cairns, Australia, este femeia care obișnuia să bea 12 beri și un litru de vodcă pe zi. Avea numai 14 ani atunci când a început să consume alcool și, până la 18 ani, devenise total dependentă și bea zilnic. Alcoolul devenise pentru aceasta o modalitate de a face față problemelor emoționale, cu care se lupta din greu.
Dependența severă de alcool a durat timp de nouă ani, până când, uriașele cantități consumate au afectat-o din plin, sănătatea sa devenind extrem de fragilă. La vârsta de 27 de ani, Samantha Hoult a ajuns la spital, după ce ficatul i-a cedat. Medicii i-au spus că mai are 30 de minute la dispoziție pentru a merge la Urgențe, pentru ajutor de specialitate. A fost pusă imediat pe perfuzii și i s-a administrat tratament pentru a elimina toxinele din ficat, într-o luptă contra cronometru. După numeroase investigații medicale, a primit un avetisment dur din partea medicilor. Aceștia i-au spus că ar putea să moară dacă mai bea un singur pahar de alcool.
„Ficatul meu ceda și medicii mi-au zis că sunt norocoasă că încă mai sunt în viață. Mi-au explicat că o singură bere ar putea să mă omoare. Fiindcă am început să consum alcool de la o vârstă atât de fragedă nu am știut cum să gestionez dependența sau problemele vieții fără să mă afund în băuturi”, a mărturisit aceasta, conform Dailymail.co.uk.

Nu știa să se oprească la timp din băut

Samantha Hoult a mai povestit faptul că atunci când bea cu prietenii, aceștia știau să se oprească la timp. În schimb, ea a pierdut această luptă, ajungând să se confrunte cu o formă severă de alcoolism, care i-a pus viața în pericol. „Eram mereu sufletul petrecerilor și desigur, ultima care pleca, fiindcă nu mă puteam opri din băut. Toți știau când să se oprească la timp, doar eu nu”, a mai spus australianca.
A reușit să termine liceul, a început chiar și o școală de asistente, însă a abandonat la scurt timp. A pierdut numeroase locuri de muncă și a ajuns chiar să nu își mai plătească facturile, numai ca să aibă bani de alcool. Zilnic cheltuia pe băutură câte 150 de dolari. Situația s-a agravat din ce în ce mai mult ajungând să aibă numeroase leziuni cauzate de căzăturile pe stradă, și-a pierdut permisul de conducere, familia și prietenii s-au distanțat de ea, rămânând singură.
„După o săptămână de spitalizare am fost trimisă acasă și de acolo am început un nou stil de viață. Medicii mi-au zis că dacă mai beau voi muri”, a explicat Samantha Hoult, care ulterior a decis că este timpul să schimbe ceva în viața ei. A solicitat ajutor specializat, a mers la psiholog și astfel a reușit să învingă dependența de alcool, chiar dacă procesul a fost lung și extrem de dificil. Astăzi, Samantha Hoult a reușit să devină un exemplu de ambiție și curaj pentru oameni din întreaga lume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române