15.7 C
Braşov
AcasăCititoriDespre sparanghel

Despre sparanghel

Cultivat încã din anii 3000 i.Hr., în estul Mediteranei, sparanghelul a devenit un popular aliment într-o alimentaţie echilibratã conţinând numeroşi nutrienţi esenţiali pentru sãnãtate. Bogatã în vitaminele A, C, E, K, şi B6, încãrcatã de fier, calciu, fibre şi proteine, aceasta legumă ne oferă un pachet numai bun de aşezat în farfurie.

- Advertisement -

Te ajutã sã slãbeşti
Sparanghelul conţine şi fibre solubile şi insolubile, fãcându-l necesar atunci când vrei să slãbeşti.

Este benefic pentru tractul urinar
Având un conţinut ridicat de asparagina, un aminoacid, sparanghelul devine un aliat al organismului în cazul infecţiilor urinare, comportându-se ca un diuretic natural.

Sursa de vitamina E
Vitamina E, un alt antioxidant, este favorabil unui sistem imunitar sãnãtos, şi protejeazã celulele în lupta corpului cu radicalii liberi. Când gãtiţi sparanghel, încerca ţi sã folosiţi ulei de mãsline.

- Advertisement -

Te scapã de balonare
Când vine vorba de balonare, sparanghelul este tratamentul minune. Prin conţinutul sãu de fibre acesta menţine întreg tractul digestiv sãnãtos, iar probioticele reduc gazele intestinale.

Vitamina K din belşug
Împreunã cu multe alte legume verzi, sparanghelul este o sursã bogatã de vitamina K, esenţialã în coagularea sangelui. Vitamina K este foarte importantã ajutând la absorbţia calciului.

sursã: www.elle.ro

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE