24.8 C
Braşov
AcasăCititoriSfat Expres: Obiceiuri dăunătoare

Sfat Expres: Obiceiuri dăunătoare

Nu mãnânci micul dejun
Auzim mereu cã micul dejun e cea mai importanta masã a zilei, dar cu siguranţã ştiţi cã mulţi oameni fug de el. Pe de altã parte, dupã o noapte în care nu aţi mancat nimic, lipsa micului dejun duce la o privare de nutrienţi a creierul .

Nu dormi suficient
Lipsa somnului timp de o perioadã îndelungatã duce la degenerarea celulelor din creier. Somnul oferã odihna necesarã acestuia şi reparã leziunile cauzate de stress din timpul zilei.

Consumul exagerat de zahãr
Dacă evitaţi zahãrul, veţi avea multe beneficii întrucât excesul de zahãr distruge abilitatea corpului de absorbi nutrienţii din alimente, ducând la malnutriţie şi afectînd în cele din urmã creierul.

Mâncatul prea mult
Mâncatul prea mult duce la obezitate, balonare, distruge imaginea de sine în timp, şi reduce puterea mentalã. Pe lângã asta, duce la întãrirea arterelor din creier.

Fumatul
Unul dintre cele mai nocive obiceiuri este fumatul. Pe lângã multe alte efecte secundare, duce la degenerarea în timp a creierului, conducând la boli grave

Capul acoperit în timpul somnului
Poate suna ciudat, dar acest obicei reduce aportul de oxigen din timpul somnului, şi în timpul acestuia, nu putem simţi deprivarea de oxigen.

Lipsa de gânduri stimulante
Gânditul extinde capacitatea creierului şi întãreşte funcţia lui. Neuroplasticitatea creierului ne asigurã cã dacã îl folosim, acesta se va extinde, sau dacã nu, îşi va micşora capacitatea.

sursã: www.stiridinsanatate.com

Articolul precedentDespre sparanghel
Articolul următorBancul zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Prosteala de politruc on Iarbă de un metru? „A plouat mult!”