23.8 C
Braşov
AcasăStiri BrasovPotrivit conducerii RAT Brașov, în doi ani în autogara Bartolomeu vor...

Potrivit conducerii RAT Brașov, în doi ani în autogara Bartolomeu vor avea acces doar autobuzele dotate cu motoare Euro 6

În ședința de astăzi a Grupului de lucru pentru realizarea Planului de Mobilitate la nivelul judeţului Braşov, s-a stabilit, împreună cu reprezentanții conducerii RAT că, în baza unui protocol de colaborare, cursele de transport județene vor avea ca și punct terminus capătul de linii RAT din Bartolomeu. Cele 84 de mașini care vor ajunge zilnic în această locație, începând cu 1 ianuarie 2022, vor avea acces atât la peroanele existente, cât și la cele care vor fi amenajate pe perimetrul actualei parcări de autocare. Aceasta doar după verificarea studiilor de fezabilitate pentru Park& Ride-ul ce urmează să fie amenajat și al viitoarei Săli Polivalente pentru evitarea unei eventuale suprapuneri a căilor de acces.
Potrivit conducerii RAT Brașov, în doi ani, în autogara Bartolomeu vor avea acces doar autobuzele dotate cu motoare Euro 6 din 2023, până atunci fiind acceptate cele dotate cu Euro 5.
Pentru diminuarea poluării și a aglomerării din stația de pe Griviței, autobuzele care vin dinspre Feldioara, pe DN 13, vor fi deviate pe centura ocolitoare a Brașovului până la giratoriul de lângă Hornbach, spre capătul de linie RAT din Bartolomeu.
„Am cerut să fie inclusă în protocolul de colaborare stația de călători din Stupini astfel încît aceștia să poată ajunge în oraș cu transportul în comun și să apeleze mai rar la transportul auto personal. Ne dorim un Brașov verde, nepoluat și încercăm să luăm măsurile corespunzătoare!” ne-a declarat Marius Stoianovici consilier județean USR PLUS prezent la întâlnire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române