13.4 C
Braşov
AcasăStiri Brasov41 % din cadrele didactice brașovene vor să se vaccineze: Restul se...

41 % din cadrele didactice brașovene vor să se vaccineze: Restul se mai gândesc

l La nivel național, 55 % dintre profesori și învățători și-au manifestat intenția de a se vaccina

- Advertisement -

Inspectorul Școlar General al Inspectoratului Școlar Brașov, Ovidiu-Florin Tripșa a declarat miercuri în emisiunea ”Vorbe sau Fapte” realizată de Ovidiu Văcaru la Kroncast Media https://www.facebook.com/kroncastmedia/posts/237299221378691 că numărul de măști care sunt la dispoziția Inspectoratului școlar Brașov nu este suficient.

Tripșa spune : ”Este greșeala mea, mi-o asum, astăzi am aflat că nu avem destule măști. În decembrie, când s-au împărțit aceste materiale (măști si dezinfectanți n.r.), mi s-a transmis că stocul este comparativ cantitativ cu cel din septembrie, de la începutul școlii. În capul meu a fost că se dau măști la aceeași cantitate. Tocmai am constatat astăzi (n.r. miercuri) că măști nu s-au dat și unele școli sunt pe 0. Am luat legătura și mi s-a spus că luni-marți încearcă să rezolve problema. Noi avem un fond de rezervă de 190.000 de măști, dar până în decembrie mai e mult și nu aș vrea să mă ating acum de ele!”
Ovidu-Florin Tripșa a declarat în aceeași emisiune că plănuiește o variantă prin care Inspectoratul Școlar Brașov ar putea solicita părinților un acord scris pentru testarea elevilor, în cazul în care aceștia prezintă simptome de Covid-19. ”Avem camere speciale în fiecare școală, deci dacă este vreo problemă copiii pot fi izolați. Au fost transformate diverse încăperi din școli, de la cabinetele medicale până la anexe ale laboratoarelor de chimie dar legislația nu ne permite să testam elevii, în cazul în care sunt simptomatici. Ne trebuie un acord scris al parinților pentru testare. Sperăm că vom putea rezolva această problemă”.
Profesorul brașovean a afirmat de asemenea, că după 15 februarie, profesorii în vârstă de până la 55 de ani care doresc, vor putea să se vaccineze cu vaccinul de la Astra Zeneca/Oxford. Acest vaccin nu a fost testat pentru persoane mai în vârsta de 55 de ani astfel încât producătorul nu recomandă deocamdată folosirea lui pentru persoane de varsta a 3-a. Tripșa a declarat că pe platforma de programare la vaccinare va fi introdusă categoria ” cadru didactic ” care va putea fi accesată de responsabilii cu programarea din școlile brașovene. Centrul special de vaccinare pentru profesori și învățători va fi în cartierul Tractorul, pe strada Gloriei nr. 3, un spațiu deja amenajat de municipalitate pentru vaccinarea în etapa a 2-a dar care este nefolosit deocamdată din cauza penuriei de vaccinuri.

Testarea profesorilor-o problemă care trebuie rezolvată din punct de vedere legal

- Advertisement -

În același timp, viceprimarul Flavia Boghiu dă asigurări că Municipalitatea este pregătită pentru redeschiderea gradinitelor şi a şcolilor în „scenariul galben”.

„Am avut o întâlnire cu Inspectoratul Școlar pentru a ne asigura că avem toate cele necesare pentru a începe în condiții de deplină siguranță. Avem stocuri suficiente de dezinfectant și de măști, precum și de produse de curățenie și igienă. De asemenea, având în vedere că măsura testării rapide, pe care am implementat-o în Primăria Brașov, a dat rezultate, astfel încât numărul de cazuri a scăzut semnificativ, vom analiza implementarea aceleiași măsuri și în rândul profesorilor, învățătorilor și a personalului auxiliar“, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.
Pe de altă parte, deşi spun că vor să îi testeze pe profesori şi educatori, reprezentanţii primăriei Braşov nu au putut lămuri exact cum vor face acest lucru. Purtătorul de cuvânt al Municipalităţii, Sorin Toarcea, a precizat că deocamdată se caută soluţia legală pentru a face acest testări, folosind testele rapide achiziţionate de la bugetul local. Şi asta în contextul în care cadrele didactice nu sunt direct subordonate primăriei şi nu fac parte din angajaţii acesteia. Una dintre soluţiile luate în discuţie este cea în care testele rapide antigen să fie puse la dispoziţia cabinetelor şcolare. Şi acestea însă, au o dublă subordonare: pe de o parte, Direcţia de Asistență Socială (din subordinea Primăriei Braşov), care pune la dispoziţie infrastructura, şi Direcţia de Sănătate Publică (subordonată Ministerului Sănătăţii), care pune la dispoziţie personalul.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Domn ministru T B on Incendii de vegetație în județ
Rammstein on Războiul din Ucraina