23.2 C
Braşov
AcasăStiri BrasovPrimăria Braşov caută un voluntar care să reprezinte societatea civilă în comisia...

Primăria Braşov caută un voluntar care să reprezinte societatea civilă în comisia de avizare a proiectelor urbanistice

Primăria Brașov invită brașovenii interesați de dezvoltarea urbanistică a orașului să facă parte, ca voluntari, din Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU). Termenul limită pentru depunerea dosarelor de intenție este 8 februarie. Cei interesați trebuie să aibă studii de specialitate sau experiență relevantă în arhitectură, urbanism, construcții, sociologie, patrimoniu, antropologie sau mobilitate urbană, să fi fost implicați în proiecte de voluntariat, activități civice sau organizații non-guvernamentale, în domenii conexe activității comisiei, și să aibă disponibilitate pentru participarea la ședințele comisiei (aproximativ 2 ori/ lună). Având în vedere calitatea de reprezentant al societății civile, în procesul de selecție vor avea prioritate candidații apolitici, care nu sunt membri ai vreunui partid dintre cele care sunt reprezentate în componența Consiliului Local Brașov. Candidații vor specifica în Scrisoarea de intenție dacă sunt membri ai vreunui partid politic.

- Advertisement -

CTATU analizează şi fundamentează documentele de urbanism

Conform Regulamentului, Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU) analizează şi fundamentează din punct de vedere tehnic şi al respectării legislaţiei, al respectării Planului Urbanistic General (P.U.G.) şi Planurilor Urbanistice Zonale (P.U.Z.), documentaţiile de amenajare a teritoriului sau documentaţiile de urbanism (P.U.Z. şi P.U.D.), precum şi studiile de fundamentare sau cercetare, emiterea avizului arhitectului şef. De asemenea, analizează studiile şi documentaţiile de urbanism întocmite din lista de proiecte aprobată de Consiliului local în etapele prevăzute prin contractele de proiectare (aviz preliminar, aviz de consultare, aviz de principiu, după caz) şi poate semnala disfuncţionalităţile apărute în structura urbană (incompatibilităţi funcţionale, agresarea cadrului natural, alterarea esteticii urbane, a morfologiei spaţiale, afectarea patrimoniului construit etc.) şi face propuneri de întocmire a unor documentaţii care să conducă la diminuarea sau înlăturarea acestora.

Dosarele se pot depune prin e-mail sau în format fizic la CIC

- Advertisement -

Cei care îşi doresc să reprezinte societatea civilă în această comisie trebuie să depună un dosar de intenţie care va conţine copia actului de identitate sau orice alt document care atestă identitatea, potrivit legii, după caz; copiile documentelor care să ateste nivelul studiilor; un curriculum vitae (CV), model Europass; o scrisoare de intenţie prin care să se evidenţieze motivaţia personală a participării la activitatea comisiei. Documentele se vor trimite prin e-mail, până la data de 8 februarie, ora 14.00, la adresa contact@brasovcity.ro sau în format fizic, la Centrul de Informare pentru Cetăţeni (CIC) de la parterul Primăriei Braşov. Rezultatele selecţiei se vor face publice a doua zi, pe 9 februarie.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Dan POPESCU COLIBASI on Românii nu mai vor copii