12.4 C
Braşov
AcasăStiri BrasovO minune trăită de un râșnovean, în Italia

O minune trăită de un râșnovean, în Italia

Un bărbat din Râșnov, plecat la muncă în Italia, în zona Reggio Emilia, și-a recuperat astăzi portofelul pierdut în țara în care, ca mulți români, lucra, dar fără a figura, oficial, la vreo adresă. Alexandru A. avea în portofelul pierdut documente eliberate în Brașov, permisul de conducere, cardul de sănătate și 140 de euro. Le-a găsit, ca prin minune. Dar minunea a fost posibilă datorită unor oameni care au vrut să ajute pentru că așa sunt ei, oameni. Printre ei, o polițistă din Italia, unul din Brașov, o ziaristă, tot brașoveancă și prietena ei. Povestea, din care face parte, e spusă chiar de ziarista Camelia Csiki pe pagina ei de facebook.

,,Astăzi seară o să vă spun o poveste despre omenie. Este exact ca poveștile cu Moș Crăciun sau cu happy end din perioada aceasta magică , doar că acum personajele sunt adevărate.
În această după amiază, un român din Râșnov, plecat la muncă în Italia, undeva prin Reggio Emilia, a zâmbit, fericit, când și-a recuperat portofelul pierdut în țara în care a plecat să lucreze, dar în care nu figurează, oficial, la vreo adresă. Alexandru A. avea în portofelul pierdut documente eliberate în Brașov, România, dar fără adresă: permisul de conducere, cardul de sănătate și 140 de euro.
Șeful IPJ Brașov, Valentin Flucuș a fost cel care a închis lanțul omeniei care s-a făcut în două țări pentru a-l ajuta pe păgubit să își găsească portofelul care nici măcar nu fusese declarat pierdut. Persoana care l-a găsit în Italia, bravo ei, l-a dus la Poliția din Reggio Emilia. O polițistă de acolo, Cristiana O. i-a scris uneia dintre prietenele mele din București, rugând-o să o ajute să dea de domnul Alexandru A. din Brașov, care nu figurează că ar locui pe undeva prin Italia, așadar a presupus că și-a pierdut portofelul pe când se afla în vizită în aceea țară. Prietena mea nu e jurnalistă, dar a încercat să facă ea investigații, l-a căutat online, pe rețelele de socializare, dar nu l-a găsit pe om și a sunat la Evidența Populației, a cerut ajutor, însă, din păcate, nimeni nu a luat-o în serios. În cele din urmă, amintindu-și că sunt brașoveancă, m-a sunat să o ajut să dea de omul acesta care se presupunea că ar locui pe undeva prin orașul meu natal. Cum eu am fost acreditată timp de opt ani la IPJ Brașov, l-am rugat pe chestorul de poliție Valentin Flucuș să ne ajute. Șeful IPJ Brașov a rezolvat cazul în mai puțin de 24 de ore, a găsit adresa păgubitului care este de fapt din orașul Râșnov, județul Brașov, numărul său de telefon și a aflat că omul este încă în Italia. Așadar, după ce Alexandru A. a mulțumit, bucuros, că și-a recuperat actele și banii șefului IPJ Brașov, prietenei mele și polițistei din Reggio Emilia, m-am întrebat care e povestea din spate, că doar sunt jurnalist și am bănuit că trebuie să fie ceva mai mult. Așa că am întrebat-o pe prietena mea de unde o cunoaște pe polițista din Italia și așa am aflat că și ei i s-a furat portofelul în urmă cu trei ani în Italia, iar Cristiana O. a căutat-o pe Facebook, a verificat-o cu insistență pentru a vedea dacă ea este cu adevărat păbugita și i-a înapoiat portofelul și documentele, regretând că banii nu au mai fost găsiți. Așa s-au împrietenit. În urma cu câteva luni, poliștista din Reggio Emilia și prietena mea au mai ajutat un român să își găsească portofelul! 🙂 Așadar, politista din Italia a ajutat până acum trei români și a insistat să dea de ei, ca oamenii să-și recupereze ce mai pot din pagubă. Nu e frumos?”, scrie Camelia Csiki

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române