21.9 C
Braşov
AcasăCititori(P) De 25 de ani, investim în următorii 25/ Dezvoltarea Centrului de...

(P) De 25 de ani, investim în următorii 25/ Dezvoltarea Centrului de Imagistică REGINA MARIA din Brașov/ Interviu cu Dr. Paul Silviu Biriș, Medic primar Radiologie – imagistică medicală, Spitalul REGINA MARIA Brașov

1. Care sunt progresele făcute în imagistică la spitalul REGINA MARIA din Brașov, în ultimii 10 ani?

- Advertisement -

În urmă cu 10 ani, când am inaugurat departamentul de Imagistică Medicală în spitalul REGINA MARIA din Brașov, eram destul de puțini pe piața locală în ceea ce înseamnă numărul centrelor de imagistică, dar și în ceea ce privește numărul de medici. Însă lucrurile au mers de la sine, cererea de investigații imagistice fiind în continuă creștere în acești ani, iar noi am fost într-un continuu proces de evoluție, astfel încât să le putem oferi brașovenilor servicii medicale la cele mai înalte standarde.

2. Cum arăta echipa dumneavoastră acum 10 ani și cum arată în prezent?

Departamentul de imagistică din REGINA MARIA este format din medici, asistenți, operatori, coordonatori, recepție, IT, fiecare având un rol bine definit în echipă. Am încercat să păstrăm intactă atât structura echipei, cât și personalul, pentru a putea forma o structură unită, care are la bază profesionalismul, dar și empatia față de pacienți. Acum 10 ani eram foarte tineri cu toții și am rămas o echipă tânără care, între timp, a acumulat experiență, a învățat și a evoluat.

- Advertisement -

3. Sunteți specializat pe radiologie. Ce sunt și de ce sunt valoroase aceste investigații? Ce aduc în plus?

În urmă cu 15-20 de ani, specialitatea de Radiologie era considerată o ramură medicală nu foarte importantă, fiind bazată pe radiografii și ecografii. În prezent însă, a reușit să-și impună un rol hotărâtor, mai ales în specialități precum neurologie, neurochirurgie, chirurgie, ortopedie, gastroenterologie, oncologie, ORL, medicină de urgență, endocrinologie sau cardiovascular. În prezent, consider o eroare intrarea în sala de operație fără o investigație imagistică în prealabil, fie că vorbim despre ecografie, CT sau RMN.
Împreună cu medicii colaboratori, suntem deschiși discuțiilor interdisciplinare pentru alegerea celei mai bune metode imagistice pentru un anumit tip de patologie, dar și pentru evaluarea rezultatului imagistic în concordanță cu anamneza și datele clinice oferite de medicii curanți.

4. Ce ne puteți spune despre siguranța legată de iradierea în imagistică?

Dacă vorbim de rezonanță magnetică, nu există iradiere. Fiind vorba de un câmp magnetic, această investigație o putem efectua ori de câte ori este necesar, inclusiv în cazul pacientelor gravide sau al copiilor.
Când vorbim de radiografii, mamografii sau computer tomograf, iradierea trebuie limitată doar la cazurile pentru care aceste investigații sunt indicate de medici specialiști și pot aduce un aport mai mic sau mai mare în diagnosticarea unor boli sau evaluarea tratamentului pacientului.
Ca extra masură de siguranță, aparatele CT din REGINA MARIA sunt dotate cu un soft de monitorizare al dozelor de iradiere la fiecare pacient, numit DoseWatch. Acest soft urmărește fiecare investigație imagistică și elaborează un raport în care optimizează doza de iradiere astfel încât să putem spune că fiecare pacient va primi doza minimă de iradiere pe care un aparat anume o poate da, raportat la tipul de investigație necesar, suprafața de scanat și greutatea pacientului.

5. Care este patologia cea mai frecventă cu care vă confruntați?

Un medic radiolog, cel puțin în România, trebuie să poată să se confrunte cu toate patologiile, de la cea neuro-spinală, la musculoscheletală, ORL, până la cea oncologică sau de medicină de urgență.
Dacă ar trebui să aleg o specialitate anume la care să mă limitez, cel mai probabi aș alege oncologia, cea mai greu de manageriat din punctul meu de vedere, de la seriozitatea redactării unui rezultat oncologic, la alocarea de timp extra pentru evaluarea investigațiilor pecedente ale pacientului. Orice detaliu poate face diferența și poate influența tratamentul onco-chirurgical radical. Vorbim de cele mai multe ori de decizii dificil de luat de către colegii mei oncologi sau chirugi, iar coloaborarea dintre noi îi oferă pacientului cea mai bună opțiune de tratament.


6. Care sunt cele mai provocatoare investigații imagistice pe care le realizați?

Toate sunt. Dacă ai pleca de la ideea că anumite investigații sunt banale, atunci cu siguranță există riscul de a scăpa anumite informații.
În general, nu fug de nicio investigație imagistică pe care aparatele o pot face. Patologia cardiacă și cea senologică sunt singurele de care m-am îndepărtat, pentru a mă putea ocupa preponderent de celelalte, mai ales că avem în echipa noastră medici care au aceste abilități mult mai bine dezvoltate decât le-aș avea eu. De exemplu, domnul doctor Condrea Sebastian pe partea de cardiologie sau doamna doctor Laura Biriș, care se ocupă de patologia mamară (puncții ghidate, RMN mamar, ecografie și mamografie).

7. Cât de importantă este experiența medicului imagist în investigație?

Nu doar experiența este cea mai importantă, pentru ca un medic tânăr are energia suficientă pentru a demonstra, are timpul necesar pentru a se documenta și are dorința de a se afirma. Iar experiența practic doar reduce timpul alocat documentării.
Poate mai importantă decât experiența este colaborarea cu ceilalți medici, fie că vorbim despre echipa de medici imagiști, care colaborează pentru eliberarea diagnosticelor în cazuri mai dificile, sau despre medicii curanți, de la care putem afla informații necesare elaborării rezultatelor imagistice.

8. Dar aparatura pe care o folosește?

Aici, din păcate, oricât de bine intenționat este un medic, acesta este dependent de aparatură.
Mulți pacienți nu știu faptul că examinările imagistice pot să fie diferite de la o locație la alta, fie că vorbim despre protocoalele folosite, care pot fi diferite inclusiv de la medic la medic, pe același aparat, sau de dotarea fiecarui centru medical, elemente tehnice care pot fi hotărâtoare în ceea ce privește diagnosticul final.
În cadrul Spitalului REGINA MARIA BRAȘOV, medicii au pus la punct protocoale standard agreate de toți medicii și tehnicienii din departamentul de imagistică, protocoale la îmbunătățirea cărora lucrăm constant.

9. Ne puteți da exemplul unui caz mai deosebit din spitalul REGINA MARIA din Brașov, care v-a rămas în memorie într-un anumit mod?

Toate cazurile sunt speciale, pentru că ele sunt răspunsul nostru la cererea de ajutor a pacientului, fie că vorbim de cazuri ușoare, de genul herniilor de disc sau a leziunilor de menisc, până la cazuri dramatice, precum cele oncologice, în care de multe ori viața pacienților depinde de fiecare cuvânt din raportul medical pe care noi îl generăm.
Îmi rămân în minte pacienții care ne-au trecut pragul pentru examinări uzuale efectuate cu un anumit scop, de cele mai multe ori banal, în cadrul cărora am identificat patologii conexe maligne. Și vă dau 3 exemple recente: un pacient tânăr, investigat IRM pentru coloana lombară, pentru suspiciunea de hernie de disc, la care am descoperit o tumoră malignă a peritoneului; o pacientă investigată pentru hernie de disc lombosacrată și la care am descoperit pe una din secvențe un cancer de col uterin într-un stadiu în care încă nu era simptomatic, fiind mai ușor de tratat; un băiat tânăr, care a venit pentru o investigație de coloană cervicală în urma unui traumatism, la care am descoperit o formațiune tumorală intracraniană la nivelul șeii turcești.
Vorbim de multe ori de oameni tineri, care au venit cu o patologie benignă la noi, iar noi practic le-am întors lumea la 180 de grade. Sunt cazuri care ne rămân în minte. Faptul că am reușit să descoperim acele tumori în stadiul în care ele nu sunt încă simptomatice înseamnă că, de cele mai multe ori, sunt complet vindecabile, după un tratament oncologic sau chirurgical corect efectuat. Aceste cazuri practic întăresc ideea de screening și controale periodice, care din păcate lipsesc în cultura medicală a pacientului român.

10. Care sunt planurile de dezvoltare ale centrului de imagistică REGINA MARIA din Brașov?

Anul acesta, am instalat cel de-al doilea aparat IRM din locație, am upgradat Computer Tomograful, am modernizat spațiul, oferind un confort sporit pentru pacienți.
Împreună cu specialiștii de la Erlangen din Germania, punem la punct ultimele detalii pentru a începe investigațiile Whole Body IRM, care scanează în adevaratul sens întreg corpul.
La începutul anului viitor, vom instala un mamograf cu tomosinteză, “state of art” în ceea ce privește screeningul în cancerul mamar.
Puncțiile mamare ecoghidate și puncțiile hepatice CT ghidate efectuate împreună cu echipa chirurgicală au completat acest tip de investigație imagistică minim-invazivă, care lipsea în momentul începerii activității în urmă cu 10 ani.
În curând vom include în lista de servicii investigațiile cu sedare, necesare mai ales la copii și la pacienții claustrofobi.
Practic, în acest moment suntem dotați din punct de vedere imagistic suficient de bine încât să putem acoperi cu succes necesitățile de pe piața medicală din Brașov pentru următorii 5-8 ani.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov

COMENTARII RECENTE

1. Toate cele de mai sus sunt suplimente alimentare, remedii 100% naturale care au rezultate bune in tratarea diverselor afectiuni cu care cei mai multi dintre noi ne luptam zi de zi.
2. Toate informatiile de care aveti nevoie legate de aceste medicamente organice sunt descrise cu lux de amanunte (prospect, pret, recenzii, formule active) si obiectivitate pe Evonet, un motor de cautare pentru suplimente alimentare, medicamente naturiste si remedii sigure si testate.
3. Sunt suplimente alimentare care pot fi achizitionate din Romania, direct de la distribuitorii autorizati.

Suplimentele alimentare sunt o solutie de intretinere sau tratament usor de administrat si fara efecte negative, fara compusi periculosi, blande, cu efect rapid si de lunga durata. Stresul, anxietatea, lipsa timpului liber, grijile de zi cu zi, lipsa activitatilor sportive, alimentele de proasta calitate sau mult prea procesate s.a.m.d. ne degradeaza fizic si psihic.

Cu vitaminele si mineralele ne-am obisnuit deja, dar se pare ca nu este suficient. Este nevoie de o sustinere mai mare a organismului si asta cu tinte exacte. Tocmai de aceea au aparut suplimente alimentare dedicate unor disfunctionalitati sau unor probleme care pot fi tinute sub control sau pot fi corectate, chiar vindecate.

Evonet aduna in acelasi loc toate informatiile care pot fi de folos pacientilor, celor care cauta solutii alternative la o problema de sanatate, medicilor din diverse ramuri deschisi catre medicamente 100% naturale si tuturor celor care vor sa fie informati.

Va propun o scurta trecere in revista a celor mai apreciate suplimente alimentare, atat din punct de vedere al recenziilor adunate de la pacienti si specialisti cat si din punct de vedere al comenzilor inregistrate de distribuitorii autorizati de producatori.

Keto Diet, capsule pentru slabit

Dieta Keto, datorita eficientei si a unui regim usor de urmat si-a gasit repede adepti. Rezultatele obtinute i-au mobilizat pe cercetatori care au dezvoltat Keto Diet capsule, un supliment alimentar natural care sa ii ajute sa slabeasca pe cei supraponderali sau pe cei care doresc sa renunte la cateva kilograme fara efort.

Conform datelor adunate de Evonet, poti slabi de la cateva kilograme pana la 14-20 de kilograme pe luna. La prima vedere pare foarte mult, utilizatorii povestind de topirea grasimilor rapida dupa ce starea de cetoza se instaleaza in organism.
Obezitatea este un factor de risc din multe puncte de vedere, motiv pentru care orice ajutor este bine-venit.

Detonic, medicament pudra pentru hipertensiune

Foarte multi oameni sunt hipertensivi si asta se datoreaza mediului in care traim si stresului la care suntem supusi zi de zi. Tocmai de aceea, in UK s-au facut studii si s-a recomandat consumul de Detonic persoanelor cu predispozitie la AVC.

Imbunatatirea functiilor cardiace intr-un mod natural este un pas mare atat pentru cercetatori cat si pentru pacietii care pot recurge la acest medicament sub forma de pudra care reduce natural hipertensiunea.

Inca o problema in care pudra naturala Detonic ajuta, este combaterea aparitiei aterosclerozei, medicamentul fiind un aliat de nadejde in curatarea vaselor de sange si oxigenarea excelenta a creierului.

Era si timpul ca cercetarile in domeniu sa scoata la lumina un medicament natural de intretinere a inimii si functiilor ei.

Alkozeron, tratament alcoolism

Vedem foarte des reclame la suplimente alimentare pentru ficat in care este atins si consumul de alcool. Sa recunoastem ca situtia este mai grava decat dramatizarea din reclamele TV si ca era nevoie de un medicament care sa lupte impotriva dependentei e alcool.

Consumul de alcool este o problema atat pentru persoana dependenta cat si pentru cei din jur, mai ales pentru familia consumatorului. Cele mai multe acte de violenta se desfasoara pe sub efectul consumului de alcool, violenta domestica fiind inca o problema care trebuie privita cu maxima seriozitate.

Dependenta este o boala si trebuie tratata ca atare, acesta este motivul pentru care cercetatorii au lucrat ani de zile la o formula terapeutica naturala care sa inhibe pofta de alcool si il ajute ce cel dependent sa scape de acest viciu. Evonet a strans toate datele si recenziile pentru ava informa corect despre Akkozon, medicament care ajuta la tratarea alcoolismului.

Insumed, reduce zaharul din sange

Conform ultimelor statistici Diabetul a devenit o problema de sanatate atat in cazul celor trecuti de prima tinerete cat si in cazul celor mai tineri, chiar si in randul copiilor. Consumul de alimente dulci, sucuri si junk food are si un revers al medaliei, si anume, Diabetul.

Insumed capsule pentru diabet este o solutie naturala si eficienta pentru reducerea nivelului glicemic si pentru normalizarea acestuia. Diabetul poate avea consecinte grave, schimbarea stilului de viata fiind prima masura care este recomandata pacientului suferind sau celui cu glicemia ridicata aproape de valorile acestei afectiuni.

Curele cu Insumed pastile, conform recenziilor adunate de la pacienti, medici in nutritie, diabet si endocrinologie au ajutat multi pacienti cu mentinerea sub control a glicemiei. Insumed poate fi consumat si preventiv de persoanele care au in familie cazuri de diabet, Evonet fiind locul de unde va puteti informa corect.

Clean Vision, medicament pentru vedere

Vederea este inca o functie a organismului nostru greu incercata. Petrecem din ce in ce ai mult timp cu ochii in ecranul telefonului, in monitoare sau privind la TV. Ochii nostri au nevoie de pauze, au nevoie de odihna si somn, altfel veti ajunge sa purtati ochelari.

Medicamentele pe baza de luteina ajuta, iar daca vorbim de suplimente alimentare naturale, cu compusi organici, este si mai bine. Clean Vision capsule pentru ochi actioneaza asupra prediunii aflate la nivelul globilor oculari si sustine vederea de la interior catre exterior.

Imbunatatirea vederii intr-un mod natural si neinvaziv nu poate fi decat o veste buna pentru pacientii cu plobleme de vedere.

Urotrin tablete naturale pentru prostata

Tabletele pentru prostata nu sunt o moda, sunt necesare pentru ca functiile acesteia sa fie complete pentru ca altfel, aceasta problema de ordin medical isi intinde plasa catre partea psihologica si produce dezechilibre pe mai multe planuri. Urotrin tablete pentru prostata este un medicament natural pentru barbati si problemele lor specifice.

Vedem des la TV reclame la tot felul de remedii pentru prostata. Pentru barbati, functionarea prostatei la un nivel optim este direct propotionala cu o viata sexuala normala. Problemele legate de prostata pot duce la erectii slabe, la ejaculari premature si chiar la infertilitate si impotenta.

Urotrin pentru prostatita este destinat barbatilor atat pentru vindecarea inflamatiilor la nivelul aparatului uro-genital cat si pentru imbunatatirea performantelor in viata intima. Pentru orice problema exista o solutie.

Concluzie

Legatura dintre Keto Diet, Detonic, Alkozeron, Insumed, Clean Vision si Urotrin o reprezinta Evonet, site-ul in care se regasesc toate informatiile despre aceste suplimente alimentare. Prospect, pret, recenzii, pareri de pe forumuri, indicatii si contraindicatii, toate pot fi gasite intr-o sursa de incredere: www.evonet.ro.

Noi, brașovenii, suntem obișnuiți cu turiștii, îi vedem la fiecare pas făcut în centru, îi recunoaștem după interesul cu care privesc în jur și după obiectivele aparatelor foto. Orașul abundă de unități de cazare cu 3 și 4 stele, dar mulți turiști preferă cazarea în rezim hotelier Brașov.
Citisem într-un articol despre cât de profitabilă este închirierea artamentelor în regim hotelier. Oare chir așa să fie? Oare totul se reduce la profit? Cum rămâne cu toate investiția făcută de proprietar? Cum rămâne cu confortul care de multe ori este peste cel oferit de hoteluri cu multe stele? Cele mai multe apartamente sau garsoniere care sunt oferite spre închiriere în regim hotelier sunt amenajate modern și oferă condiții de lux.
Eu am un apartament mic, motiv pentru care, atunci când îmi vin prietenii din Sibiu sau Timișoara în vizită, caut rapid cazare în regim hotelier care, dacă mă mulțumește pe mine, îi va mulțumi și pe ei. În astfel de momente am descoperit apartamentele Promenada Studios, mai exact studiouri în regim hotelier Brașov.
Lux și bun gust
Eu le-am văzut pozele pe site, dar cum am o coastă împrumutată tocmai de la Toma Necredinciosu’, m-am dus să mă conving. Apartamentele se află într-un bloc nou, aproape de Coresi, lucru care m-a bucurat enorm. E liniște și ai un sentiment de intimitate, apropierea de mall fiind ca bomboana pe colivă.
Fiind un bloc nou, te simți binevenit de la intrare, din casa scării. Intrarea în apartament se face cu cartelă, nu cu cheie. Încă de la primii pași, apartamentul te încânta prin design și calitatea obiectelor folosite. Nici nu știi unde să te uiți prima dată.
Aici sigur este mâna unui designer de interior, îmi dau seama după culori, după obiectele de mobilier, după nuanța lemnlui sau textura tapetului. 
Electocasnice hi-tech în bucătărie
Nu cred că se vor omorî prietenii mei cu gătitul, dar eu una nu am așa ceva acasă și îmi doresc. Nu știu câți dintre clienți folosesc plita și cumptorul, dar pentru cei care vor să își gătească ceva în casă, în bucătărie se găsesc toate cele necesare, ba chiar mai mult. Ai cafetieră, ai cană termică, ai vase și ustensile de cea mai bună calitate. Aproape că îți e milă să le folosești. 
Camera este open space și ai, pe lângă canapeaua soft, un birou de la care poți lucre oricând. Insula care desparte elegant bucătăria de living, este un mare televizor. Totul este la superlativ.
Dormitor cu parfum de somn ușor
Știi ce nu suport eu la cele mai multe hoteluri? Paturile! Sunt mici și , de cele mai multe ori, au saltelele uzate. La Promenada Studios totul este nou, camerele au început să fie închiriate în regim hotelier în urmă cu câteva luni.
Lenjeria de pat este albă și miroase a proaspăt spălat. Pernele par confortabile, deși nu le-am testat. Draperiile sunt opace, tapetul de bun gust și lumina poate fi reglată.
Baie mare cu produse de igienă
Știți prospapele moi, halatele și papucii de unică folosință de la hoteluri? Sunt și aici, ambalate frumos și așezate elegant. Încă o bilă albă îi dau acestui studio destinat cazării în regim hotelier pentru produsele de igienă din baie. Nici la hoteluri de 4 stele nu am întâlnit o gamă de produse de îngrijire de calitate superioară.
Îmi place totul! Sincer, i-aș lasă pe prietenii mei să stea la mine și eu m-aș mută câteva zile într-unul din apartamentele închiriate în regim hotelier Promenada Studios.

Daca unii dintre noi au intrat intr-un concediu prelungit, altii, pe fondul prezentei virusului pandemic, au muncit mai mult decat oricand si este firesc sa simta nevoia unei pauze, al unui concediu fara a se limita la propriul apartament. Nu stiu in ce masura turismul are portile deschise dar stiu o solutie sigura: inchiriere autorulota Brasov.

Daca locuiesti intr-un oras la munte nu inseamna ca esti in concediu. Oricat de minunat ar fi Brasovul de sarbatori sau in timpul anului, simti nevoia sa evadezi, sa pleci o perioada, sa descoperi un colt de rai uitat de lume sau sa te retragi undeva unde la orele 11 sa nu fii nevoit sa tragi zavoarele.

Eu am descoperit ca pot avea libertatea de a petrece un concediu alaturi de familie daca apelez la o firma care sa imi ofere servicii de inchiriere autorulota Brasov, servicii de calitate si extinse, facilitati multiple si preturi de Romania, nu de Europa.

Care sunt avantajele serviciilor de inchiriere autorulota Brasov?

1. Libertatea de miscare
Daca inchiriezi o autorulota, poti petrece concediul departe de casa si izolat in acelasi timp. Poti campa la marginea unei paduri sau pe malul unui lac si te poti reconecta cu natura, cu cerul si pamantul si nu in ultimul rand, cu familia pe care cu siguranta ai neglijat-o putin din cauza timpului scurt petrecut impreuna.

2. Siguranta
Acum, mai mult decat oricand, datorita numarului tot mai mare de imbolnaviri vrei sa fii in siguranta. Poti campa intr-un loc izolat, departe de orice “picior de om”, fara a fi nevoit sa parcurgi distante mari fata de Brasov.
Daca tot vorbim despre siguranta, permite-mi sa te asigur, din proprie experienta, ca dupa fiecare serviciu de inchiriere autorulota, aceasta este igienizata temeinic, tocmai pentru a oferi siguranta impotriva colectarii de virusuri si bacterii.

3. Facilitati
Daca te numeri printre cei care au nevoie de caldura, curent, de baie si bucatarie cu apa calda, poti sta linistit, vei avea parte de ele 🙂 Vei avea si smart TV pentru emisiunile preferate, frigider si tot ce inseamna o bucatarie echipata modern, doar ca la dimensiuni mai mici. Inchipuie-ti ca ai facut rezervare la un mini hotel cu servicii de self catering accommodation.
Daca vrei sa-ti surprinzi iubita, apeleaza la servicii de inchiriere autorulota Brasov. Ai grija sa pui in frigider cate ceva de ale gurii, un vin bun si cateva dulciuri, fructe si inghetata. Nu va trebuie multe, puteti campa sau opri oriunde are voie si un autoturism, puteti chiar sa va faceti aprovizionarea de la un supermarket aflat in drumurile voastre.

4. Fara program
Un lucru care pe mine ma irita putin la hoteluri si pensiuni este programul. Nu imi plac vacantele in care cineva imi face program de masa sau pentru alte activitati. Vreau sa ma trezesc cand am chef, sa mananc cand am chef si sa imi fac bagajele la plecare fara sa bata cineva la usa mea in ideea in care vrea sa se apuce de curatenie pentru urmatorii turisti cazati.

5. Fara noaptea de Revelion la fereastra
Nu stiu sincer cum va fi noaptea dintre ani. Mai sunt cateva zile pana atunci si lucrurile nu se anunta prea incurajator. Multi dintre noi vom sarbatori in familie, fara uratori, fara vizite la cei dragi, fara prieteni. Ma intristez la simplul gand, nici nu imi mai vine sa scriu.
Daca nu vrei sa fii printre cei care se vor zgai la cer pentru a vedea artificiile, daca nu vrei sa te numeri printre cei care isi vor lipi nasurile de fereastra rece si vor inchina un pahar de sampanie privind la vecinii de vis a vis, fugi in natura. Apeleaza la servicii de inchiriere autorulota Brasov si petrece altfel mini-vacanta de sarbatori. Sper din tot sufletul sa gasesti o autorulota de inchiriat, sunt convinsa ca nu sunt singura care s-a gandit la aceasta posibilitate.

In incheiere nu-mi ramane decat sa iti urez un an mai bun, mai frumos si cu rezultate negative la teste ;).

Acum, mai mult decât oricând cred că ai conștientizat cât de important este să ai un apartament cu 3 camere în Brașov. Punând de cele mai multe ori cheltuielile pentru întreținere deasupra confortului, sau diferența de preț dintre 2 și 3 camere, mulți dintre oamenii aflați în căutarea unui apartament s-au îndreptat către cele cu 2 camere. Până în martie, când mulți dintre noi am fost nevoiți să lucrăm de acasă, nu am înțeles cât de util ar fi fost să avem un apartament cu 3 camere.
În contextual pandemiei cu care ne confruntăm acum, o cameră este sală de clasă și o cameră a devenit birou. Dacă ai 2 copii, atunci biroul tău se mută în bucătărie. Mai în glumă, mai în serios, cred că o camera în plus este mai mult decât utilă.
Dacă vorbim însă de apartamente noi, cheltuielile de întreținere de la 2 camere la 3 camere sunt nesemnificative. Nu e târziu să faci pasul nici acum, deja sunt zvonuri că în curând vom lucra iar de acasă. O să zici că multe apartamente se vând în stadiu de proiect și că până te vei muta se va termina și nebunia asta. Ei bine, eu știu din surse sigure că există apartamente cu 3 camere finalizate în Brașov, numai bune să te muți în ele.
Ce dezvoltator imobiliar mai are disponibile pe piața imobiliară apartamente noi cu 3 camere Brașov? Mosaic Residence este cel care îți poate pune la dispoziție apartamente cu 3 camere finalizate chiar în vecinătatea mall-ului Coresi. Și nu orice fel de apartamente, ci unele spațioase, bine compartimentate și izolate pentru cele 5-6 luni de iarnă, câte sunt de obicei în Brașov.
Credibilitatea dezvoltatorului imobiliar trage la cântar
Mosaic Residence nu este la primul bloc construit, așa că, dacă ai nevoie de feedback, ai de unde să-l obții. În plus, apartamentele sunt finisate cu tot ce este mai bun în materie de parchet, gresie, faianță, tâmplărie PVC, uși sau obiecte sanitare. Calitatea nu este doar un cuvânt, ea se vede în materialele folosite și se simte atunci când vine vorba de confort.
Cei mai mulți dintre cunoscuții mei s-au mutat în noile blocuri de lângă Coresi, unii chiar în apartamente construite de Mosaic Residence. Mi-ar fi spus dacă ar fi întâmpinat vreo neplăcere… Dacă vrei și tu să faci acest pas, achiziționează un apartament nou cu 3 camere Brașov, finalizat și finisat, adică la cheie. Lasă în urmă și fără nici un regret micul apartament constuit în “anii de glorie” și mută-te într-un apartament spațios, căduros, modern și bine poziționat.
Birou sau dormitor pentru oaspeți, o cameră în plus înseamnă mai mult confort. Ai multiple avantaje la care aș mai adăuga și faptul că nu mai sunt necesare renovări sau intervenții în următorii ani, asta dacă ai ales un apartament nou în Brașov.

Deși este noiembrie, în acest an parcă nici Crăciunul nu se anunța cu același avant ca în anii trecuți. Dacă în alți ani vitrinele magazinelor te orbeau și muzica cu tematică îți zgâria urechile înainte de căderea frunzelor, acum, ca efect secundar al pandemiei, e liniște și pace.
Dragii mei, acum, mai mult decât oricând, avem nevoie de Crăciun, avem nevoie de magie, de speranță și de brad împodobit. Dacă nu sunteți adeptii brazilor artificiali, aveți de ales între brazii gata tăiați și cei în ghiveci. Puteți să vă îndreptați către marile magazine sau direct către o pepinieră Brașov.
Brazi tăiați livrați la domiliu
Chiar și cei care nu erau adepții cumpărăturilor online s-au obișnuit deja cu livrările. Nu știu cum e în alte orase, dar în Brașov , Pepiniera Brazi Argintii livrează coniferele gata tăiate, pe mai multe înălțimi și categorii (economic, standard și premium).
Eu sper din toată inima că astfel, tăierile masive de brazi și molizi sunt reduse sau chiar stopate. Mulți vor spune că nici așa nu e bine, că e o risipă și că obiceiul bradului de Crăciun o crimă împotriva naturii. Personal, eu sunt împotriva plasticului, cei mai mulți brazi artificiali sunt confectionati din plastic și cred că sunt un pericol mult mai mare pentru natură. Fără brad Crăciunul ar fi incomplet…
Brazii crescuți în pepiniere cu scopul de a fi tăiați de Crăciun nu afectează natura, nu implică defrișare, tăiere ilegală și nu au legatură cu fauna. Este drept ca nu vor opri peste noapte tăierile ilegale, dar nici folosirea brazilor artificiali nu va avea acest efect, cei care se ocupă cu astfel de „îndeletniciri” nu sunt activi doar de Crăciun și nu sunt focusați doar pe brazi.
Vorbim despre brazi sau conifere crescute fix cu scopul de a fi tăiate în preajma Crăciunului pentru a împodobi casele celor care își doresc să respecte tradițiile. Achiziționând un brad argintiu sau unul obișnuit de la o pepinieră Brașov veți fi siguri de proveniența acestuia și veți susține o aface locală. Este momentul să avem grijă de cei de lângă noi.
De acasă sau de birou, puteți acum să comandați bradul dorit și pepiniera Brașov Brazi Argintii îl va livra GRATUIT în ziua și la ora stabilită.
Brazi în ghiveci pentru Crăciun
De ceva ani încoace, eu cumpăr câte un braduț în ghiveci și apoi, după sărbători, încep să îmi sun prietenii care stau la casă spre a vedea cine vrea sa îl găzduiască într-o curte pentru restul vieții.
Cred ca soluția brazilor în ghiveci împacă pe toata lumea, nu se taie și apoi nu se aruncă nici un brad. Este dezolant peisajul de după sărbători, o multime de brazi stau aruncați pe langă tomberoanele din oraș. Brazii în ghiveci achizitionați de la pepiniere vin și cu garanția că vor putea fi plantați și vor rezista la temeraturile locale.
Eu sper că ne vom bucura de aceste sărbători și că vom avea parte de bucurii, de familie, de prieteni și de tradiții.