25.2 C
Braşov
AcasăStiri BrasovAmendă de 25.000 de lei pentru incendierea unor deşeuri şi poluarea...

Amendă de 25.000 de lei pentru incendierea unor deşeuri şi poluarea aerului

Paznicul unei firme de dezmembrări auto din municipiul Braşov a primit o amendă consistentă după ce a fost surprins în timp ce încerca să scape de deşeurile din curtea firmei, dându-le foc. Fumul gros şi vizibil a fost fotografiat şi lansat pe reţelele de socializare, astfel că poliţiştii locali s-au autosesizat şi au mers la sediul firmei, aflat în zona centurii CET-ului.  

Poliţia Locală s-a autosesizat după publicarea unor imagini pe reţelele sociale

- Advertisement -

Polițiștii locali s-au autosesizat la apariția unor imagini pe canalele de socializare, în care se vedea un fum dens și negru. Un echipaj de la Biroul Rutier a fost dirijat de urgență în zona centurii CET-ului, unde a descoperit că mai multe persoane au dat foc la deșeurile din lemn compozit și unei gramezi consistente de anvelope, materiale depozitate în curtea unei societăți. Toate aceste deșeuri arse scoteau un fum dens și înecăcios, astfel că polițiștii locali le-au solicitat persoanelor în cauză să stingă focul de îndată. La doar câteva zeci de minute de la incident, un alt echipaj de la Poliția Locală s-a întors pentru a monitoriza zona. În acel moment au surprins o altă persoană, în curtea societăţii, care dăduse foc unor anvelope auto uzate, printre caroseriile dezmembrate. Politistii locali de la intervenții l-au sancționat contravențional cu amendă în valoare de 25.000 lei (conform art. 96 alin.(3) pct. 4 din OUG 195/2005) pentru că nu a oprit activitatea de poluare a aerului la solicitarea echipajului rutier.
O altă problemă semnalată, în ultimele zile poliţiştilor locali este legată de deşeurile provenite din construcţii, care sunt depozitate la platformele de gunoi, ceea ce este ilegal. De obicei, aceste deşeuri, chiar dacă sunt aduse la platformele de gunoi menajer, ele sunt abandonate la distanţe mari faţă de şantiere, ceea ce face mai dificilă detectarea celor care încalcă astfel regulile. De exemplu, polițiștii locali au intrat de curând în posesia unor imagini în care sunt surprinși câțiva cetățeni care descarcă dintr-o masină, o cantitate însemnată de deșeuri, lângă o platformă de gunoi.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Domn ministru T B on Incendii de vegetație în județ