9.1 C
Braşov
AcasăStiri BrasovSărbătoare lovită de COVID: Ceremonie discretă de 1 Decembrie, în Piaţa Unirii

Sărbătoare lovită de COVID: Ceremonie discretă de 1 Decembrie, în Piaţa Unirii

l Din cauza restricțiilor în vreme de pandemie, evenimentul care a marcat Ziua naţională a României a avut loc ieri cu un număr restrâns de militari, fără public, şi doar în prezenţa câtorva oficialităţi

Braşovul, la fel ca restul ţării, a avut, în acest an, parte de manifestări discrete cu ocazia Zilei naţionale. Evenimentul care a marcat Ziua naţională a României a avut loc ieri cu un număr restrâns de militari, fără public şi doar în prezenţa câtorva oficialităţi, în frunte cu primarul Allen Coliban, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Veştea şi prefectul judeţului, Cătălin Văsii.

Eveniment mai scurt ca de obicei şi fără public

După ce prefectul Cătălin Văsii a prezentat garda de onoare, s-a intonat imnul naţional şi ca în fiecare an, a avut loc şi un serviciu religios, care de această dată a fost unul scurt. La evenimentul găzduit, ca de fiecare dată, de Piaţa Unirii, s-au depus şi câteva coroane de flori şi întâlnirea s-a încheiar relativ repede, fără multe discursuri şi prezentări ca altă dată. Aleşii, în general, au preferat postările online, astfel încât mesajul lor – unul în generalmde solidaritate, să ajungă la cât mai mulţi cetăţeni.  „Sărbătorim astăzi, chiar dacă în condiții speciale, Ziua Națională a României. 1 Decembrie 1918 rămâne înscrisă cu litere de aur în istoria noastră ca ziua în care poporul român, având în frunte mari oameni de stat, a desăvârșit Marea Unire, idealul nostru național, pentru care au luptat și s-au jertfit atâtea generații.  Fie ca memoria acestei zile să ne unească din nou, să ne facă mai buni unii cu alții și să ne învețe ce înseamnă a te pune în slujba intereselor majore ale neamului românesc. Cinstim cu recunoștință înaintașii care, cu inteligență, cu mari sacrificii, cu un curaj extraordinar și o voință de nestrămutat, au reușit să întregească țara. În același timp, se cuvine, cred, să luăm aminte la lecția pe care ne-au oferit-o și să o aplicăm și acum, în vremurile complicate pe care le trăim, pentru că este parcă mai actuală decât oricând. Doar împreună, cu patriotism, determinare și responsabilitate, putem demonstra, la rândul nostru, că națiunea română este capabilă să se ridice de fiecare dată mai puternică din încercările prin care trece. La mulți ani brașoveni, la mulți ani români, la mulți ani România!”, a scris prefectul Brașovului pe pagina de Facebook a instituției.

Oficialii judeţului şi-au transmis online mesajul către cetăţeni

Şi președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, şi-a transmis pe Facebook, mesajul către braşoveni, cu ocazia zilei naţionale, printr-o postare video. „România este fiecare dintre noi. Trăim pe aceste tărâmuri, cinstim memoria înaintașilor noștri, muncim cu responsabilitate pentru viitor și ne bucurăm că suntem binecuvântați să trăim aici. România este despre a merge înainte, de a găsi soluții acolo unde unii spun că nu se poate și despre a face mai bine în fiecare zi. Românii sunt un exemplu de solidaritate și demonstrează că împreună se poate”, a transmis Adrian Veştea

Allen Coliban, cu gândul la zilele când vom putea „să dăm mână cu mână”

Pe de altă parte, primarul Brașovului, Allen Coliban, a spus că sărbătorește 1 Decembrie „cu gândul către zilele în care vom putea din nou «să dăm mână cu mână, cei cu inima română» și «să-nvârtim hora frăției pe pământul României»”. „În ziarul Viitorul din Bucureşti, în numărul 3180 din 4 decembrie 1918, scria referitor la Marea Unire: «Necurmat această ţară a arătat ce poate o naţiune când vrea. Şi ea a voit. Ea a dat, deşi încătuşată atâta amar de vreme, numeroase dovezi de destoinicie politică şi culturală şi naţională» . La 102 ani de la Marea Unire, e mai actual decât oricând ce titra presa timpurilor: când nația românească vrea ceva, indiferent de obstacole, ea va obține. 1 decembrie este ziua în care să ne reamintim că dacă noi, românii, suntem uniți, vom reuși să înfăptuim ce ne dorim pentru România. Evenimentele recente ne-au arătat, încă o dată, că în fața vicisitudinilor, o țară se dovedește puternică atunci când există unitate și solidaritate între membrii poporului ei.  Așadar, vă propun să cinstim Ziua noastră Națională, unindu-ne din nou în cuget și simțiri pentru a face din țara noastră locul în care copiii noștri să își dorească să trăiască”, este mesajul lui Allen Coliban. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române