-1.4 C
Braşov
Acasă Stiri Brasov Ce modificări la Regulamentul de parcare au fost adoptate astăzi de Consiliul...

Ce modificări la Regulamentul de parcare au fost adoptate astăzi de Consiliul Local Brașov

Consiliul local a avut astăzi pe ordinea de zi modificarea noului regulament de parcare, adoptat în 2017 și intrat în vigoare din 13 noiembrie 2020. Principalele modificări sunt următoarele:

În parcările publice cu plată exploatate direct, prin delegare de gestiune sau prin concesionare, staţionarea autovehiculelor este permisă numai prin plata tarifului de parcare, care se aplică pentru intervalul orar 8:00 – 20:00, de luni până sâmbătă inclusiv (in vechiul regulament era de luni până duminică, 24h/24h)
A fost redefinită noțiunea de riveran. Până acum, riveranii erau persoanele fizice cu domiciliul în dreptul parcării. De astăzi încolo, abonamentul tip riveran se eliberează persoanelor fizice care au domiciliul sau reședința în zona parcării. Deținătorii abonamentului tip riveran vor putea parca în orice loc disponibil, pe o rază de 200m, cu condiția ca locul de parcare să se afle în aceeași zonă de tarifare.
Aceasta interdictie a fost abrogata: ,,Nu se vor elibera abonamente de tip riveran persoanelor fizice şi juridice care sunt proprietare de apartamente în imobilele de locuinţe colective sau individuale în a căror autorizaţie de construire s-a prevăzut executarea de locuri de parcare în incinta parcelei sau a construcţiei ce a făcut obiectul autorizării.”
A fost modificata si lista documentelor pe care solicitantul trebuie să le prezinte pentru a beneficia de abonament de riveran.
Prevederea regulamentului din 2017: ,,La cererea de eliberare a abonamentului tip riveran solicitantul va anexa următoarele: – copie simplă după actul de identitate pentru identificarea domiciliului, – copie după certificatul de Înmatriculare al autoturismului din care să rezulte că proprietar sau utilizator este solicitantul abonamentului tip riveran a fost modificată astfel:

La cererea de eliberare a abonamentului tip riveran solicitantul va anexa
următoarele:
– pentru identificarea domiciliului, unul dintre următoarele: copie simplă după actul de identitate, viză de reședință (flotant), contract de închiriere sau de comodat cu dată certă (în aceste ultime două cazuri, sunt exceptate de la data certă contractele de închiriere sau comodat încheiate cu rude de gradul I).
– pentru identificarea proprietarului sau utilizatorului, unul dintre următoarele documente: copie după certificatul de înmatriculare al autoturismului din care să rezulte că proprietar sau utilizator este solicitantul abonamentului tip riveran, sau documente privind dreptul de folosință (utilizare) a autovehiculului (contract de leasing, act de donație, act de moștenire, contract de închiriere sau de comodat cu dată certă. În aceste ultime două cazuri, sunt exceptate de la data certă contractele de închiriere sau comodat încheiate cu rude de gradul I), sau împuternicire din partea proprietarului pentru utilizarea autoturismului de serviciu.

La primirea abonamentului, beneficiarului i se va comunica o hartă/ listă a străzilor aferente zonelor de tarifare.

Prevederea ,,În Centrul Istoric acest tip de abonament (tip riveran, n.n.) se eliberează pentru persoanele fizice domiciliate în această zonă, proprietare de autoturism înmatriculat la adresa de domiciliu, care nu au posibilităţi de parcare în curte” a fost abrogată.

Reamintim că noul regulament nu aduce modificări situației cetățenilor care dețin și plătesc, în prezent, abonamente în parcările de reședință.

2 COMENTARII

  1. de cand se aplica acest nou regulament? Daca mergi la P&P ei nu stiu de aceste reguli noi. Exista si documentul oficial sau momentan doar la nivel declarativ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populare

Licitație Picasso, pentru reabilitarea Muzeului de Artă Brașov

Susținem, împreună, reabilitarea Muzeului de Artă Brașov, este mesajul sub care cunoscuta Casă de de licitații Artmark din București va organiza o licitație de...

Asociația Energia Inteligentă îi cere președintelui Klaus Iohannis să se implice în liberalizarea pieţei de energie electrică

Asociația Energia Inteligentă a transmis o petiție în atenția președintelui Klaus Iohannis, prin care îi solicită să se implice în rezolvarea problemelor legate de...

Pe 2 februarie se hotărăște redeschiderea sau nu a școlilor

​Premierul Florin Cîțu a declarat astăzi că „o decizie fermă” privind redeschiderea școlilor va fi luată pe 2 februarie, în această perioadă urmărindu-se evoluția...

Record de accidentări pe pârtiile din Poiana Brașov

În acest weekend a fost înregistrat un record de interventii pe pârtiile din Poiana Brașov. Serviciul Salvamont Brașov a intervenit in total la 28...

COMENTARII RECENTE

Murdărie mai repede decat curatenie on Zile de iarnă: Cum se curăță zăpada în Brașov
tudor dimulescu on S-a întâmplat la 21 decembrie