13.4 C
Braşov
AcasăCititoriSfat Expres: Cum înțelegem gusturile legumelor și fructelor

Sfat Expres: Cum înțelegem gusturile legumelor și fructelor

Culoarea, mirosul, textura sau greutatea legumelor şi fructelor ne oferă indicii preţioase despre cât de gustoase sunt acestea.

- Advertisement -

Prunele
Culoarea nu este un indiciu, deoarece există mai multe soiuri de prune, care capătă culori diferite când sunt coapte. Ele trebuie testate apăsând uşor coaja cu degetul, dar şi în acest caz, preferinţele personale intervin în alegerea prunelor: unii preferă să fie mai crude, iar alţii le aleg pe cele zemoase. Evitaţi-le pe cele care au coaja zbîrcită.

Vinetele
Coada le trădează prospeţimea: dacă este verde, înseamnă că a fost culeasă de puţin timp. În schimb, dacă este îngălbenită sau uscată, ar trebui să vă orientaţi către o altă tejghea. Culoarea trebuie să fie cât mai închisă şi uniformă pe toată suprafaţa acestei legume. Vinetele de dimensiuni mici sunt mai puţin amare decât cele mari.

Roşiile
Culoarea intensă a acestei legume nu garantează un gust plăcut. Cel mai bun mod de a afla cât de coapte sunt roşiile este de a testa cât de moi sunt. Dacă ia puţin forma degetului la apăsare, înseamnă că este numai bună de consumat.

- Advertisement -

Porumbul
Atunci când alegeţi porumbul pentru fiert sau pentru copt, testaţi cu unghia un bob mai mare. Dacă acesta este moale şi din el iese un suc lăptos, înseamnă că este dulce şi numai bun de consumat. Foile care înfăşoară ştiuletele ar trebui să fie verzi la un porumb crud.

Ananasul
Când coaja are o consistenţă moale, înseamnă că fructul este prea copt şi va avea un gust acrişor, nu tocmai plăcut. Alegeţi ananasul după culoare şi miros: el ar trebui să fie mai mult galben-auriu decât verde şi să aibă o aromă plăcută.

Mango
Culoarea acestui fructe exotic nu este un reper. Singurul mod prin care putem afla cât de copt este un mango ar fi să-l apăsăm cu degetul. El ar trebui să fie puţin moale. Când este copt suficient, fructul ar trebui să miroasă plăcut, mai ales în zona codiţei.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Domn ministru T B on Incendii de vegetație în județ
Rammstein on Războiul din Ucraina