19.7 C
Braşov
AcasăCititoriNucile, un remediu natural

Nucile, un remediu natural

Reduc nivelul colesterolului „rău”

- Advertisement -

Datorită conţinutului de grăsimi nesaturate, precum şi a potasiului şi magneziului, nucile sunt recomandate persoanelor care suferă de diverse boli de inimă sau de hipertensiune arterială. Deasemenea conţinutul acestora reduc nivelul colesterolului „rău”, LDL, din sânge şi întăresc pereţi vaselor de sînge. Persoanele care consumă aproximativ 30 de grame de nuci de două sau de trei ori pe săptămînă au un risc mult mai mic de apariţie a bolilor cardiovasculare.

Împotriva diabetului
Pentru diabetici, nucile reprezintă un aliment preţios şi pot fi consumate deoarece acestora nu le este recomandat consumul de carne, nucile fiind un înlocuitor perfect al acesteia. Nucile au un efect de scădere a glicemiei.

Împotriva cancerului
O alimentaţie bogată în nuci previne apariţia cancerului la sân, datorită conţinutului de acizi graşi Omega 3, a unor antioxidanţi, polifenoli şi fitosteroli.
Benefice pentru piele
Nucile sunt recomandate mai ales în perioada iernii, când factorii externi au un efect negativ asupra pielii. Totodată, ele îmbunătăţesc elasticitatea pielii, iar consumul lor este indicat şi persoanelor care suferă de diverse eczeme sau psoriazis.

- Advertisement -

Îmbunătăţesc memoria
Cercetările arată că substanţele active din conţinutul nucilor au un efect benefic asupra vaselor de sânge care irigă creierul. Ele ajută la îmbunătăţirea memoriei şi a capacităţii de concentrare. Se recomandă consumul zilnic a opt sau zece nuci amestecate cu patru linguriţe de miere polifloră.

Împotriva afecţiunilor tiroidiene
Prin conţinutul bogat de iod, nucile sunt recomandate în cazul afecţiunilor asociate glandei tiroide.

Împotriva stresului
Durerile de cap şi stresul pot fi combătute cu un preparat sub formă de pastă de nuci. Amestecaţi foarte bine, până se obţine o pastă, miezul a zece nuci verzi cu o lingură de miere şi adăugaţi apoi un pahar natural de fructe.Urmaţi acest tratament timp de patru săptămâni.

Contraindicaţii
Consumul de nuci nu este contraindicat persoanelor care suferă de hepatită, dar acestea trebuie să consume cantităţi mici. Nucile nu provoacă tulburări digestive dacă sunt corect asociate. La o masă copioasă se pot asocia cu crudităţi, dar nu se recomandă cu făinoase, carne, amidon, produse de patiserie şi dulciuri.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Domn ministru T B on Incendii de vegetație în județ
Rammstein on Războiul din Ucraina