0.8 C
Braşov
AcasăSanatateSperanțe: Încă un vaccin antiCOVID

Speranțe: Încă un vaccin antiCOVID

l Vaccinul produs de compania americană Moderna are o eficienţă de 95%, arată datele preliminare ale companiei americane

A fost anunțat un nou vaccin antiCOVID. Vaccinul produs de compania americană Moderna are o eficienţă de 95%, arată datele preliminare ale companiei americane. Rezultatele vin să completeze veştile bune primite săptămâna trecută când Pfizer a publicat date similare. Cele două anunţuri sporesc încrederea în faptul că vaccinurile pot ajuta la învingerea pandemiei. Anthony Fauci, expert american în boli infecțioase, se declară încrezător în apariţia noului vaccin.

Comisia Europeană are un acord cu Moderna pentru 80 de milioane de doze de vaccin

Vaccinul produs de compania americană Moderna este un vaccin pe bază de ARN, la fel ca vaccinul produs de Pfizer şi BioNTech. Este fabricat din acid ribonucleic mesager (ARNm), un cod genetic care spune celulelor cum să producă proteine, ce ajută sistemul imunitar să producă anticorpi pentru combaterea virusului. Moderna spune că este o „zi grozavă” şi intenţionează să ceară aprobarea utilizării vaccinului în următoarele săptămâni, cu toate că datele sunt încă preliminare.
Comisia Europeană are un acord cu Moderna pentru 80 de milioane de doze de vaccin, însă nu este încă semnat un contract.

Compania speră să producă între 500 de milioane şi 1 miliard de doze, în 2021

Moderna a primit aproape 1 miliard de dolari în finanţare pentru cercetare şi dezvoltare de la guvernul SUA şi are o tranzacţie de 1,5 miliarde de dolari pentru 100 de milioane de doze. Guvernul SUA are, de asemenea, o opţiune de a cumpăra alte 400 de milioane de doze. Compania speră să producă între 500 de milioane şi 1 miliard de doze în 2021, împărţite între fabricile sale de producţie din SUA şi cele internaţionale. Moderna a mai spus că îşi va folosi datele pentru a solicita autorizaţie în Europa şi în alte regiuni.

Mai ușor de păstrat și distribuit 

Moderna anunță faptul că vaccinul său candidat împotriva COVID-19 va avea o perioadă de valabilitate mai lungă la depozitarea în unități frigorifice. Estimările arată că vaccinul candidat va rămâne stabil la temperaturi standard în cadrul unităților frigorifice, de la 2° la 8° C (36° la 46° F) timp de 30 de zile, în comparație cu estimarea anterioară de 7 zile. Condițiile de livrare și de depozitare pe termen lung realizate la temperaturi standard la congelator de -20° C (-4° F) timp de 6 luni. mRNA-1237 va fi distribuit folosind o infrastructură de livrare și depozitare a vaccinului ce va fi disponibilă pe scară largă.

Ce companii vor furniza vaccinuri Covid-19 Uniunii Europene

BioNTech și Pfizer – contractul prevede achiziționarea inițială a 200 milioane de doze în numele tuturor statelor membre ale UE, plus opțiunea de a solicita până la 100 de milioane de doze suplimentare, care urmează să fie furnizate odată ce vaccinul s-a dovedit a fi sigur și eficace împotriva COVID-19;

Janssen Pharmaceutica NV – contractul cu una dintre companiile farmaceutice Janssen ale concernului Johnson & Johnson le va permite țărilor UE să achiziționeze vaccinuri pentru 200 milioane de persoane imediat ce se dovedește că vaccinul împotriva COVID-19 este sigur și eficace.

Sanofi-GSK – contractul le va permite tuturor statelor membre ale UE să achiziționeze până la 300 de milioane de doze din vaccinul produs de Sanofi-GSK;

AstraZeneca – contractul va permite achiziționarea unui vaccin împotriva COVID-19 pentru toate statele membre ale UE, precum și donarea către țările cu venituri mici și medii sau redirecționarea către alte țări europene. Prin intermediul contractului, toate statele membre vor fi în măsură să achiziționeze 300 de milioane de doze de vaccin produs de AstraZeneca, cu opțiunea de a achiziționa suplimentar încă 100 de milioane de doze, care vor fi distribuite proporțional cu populația

Astăzi UE va semna un contract cu compania germană CureVac pentru achiziționarea a 405 milioane de doze de vaccin Covid-19. Acesta este al cincilea acord dintre UE și o companie producătoare de vaccin anti-Covid, urmând ca apoi Comisia Europeană să finalizeze contractul cu Moderna, al șaselea producător de vaccin care ar putea intra în portofoliul de seruri al Uniunii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE