-5.9 C
Braşov
AcasăStiri BrasovO lămurire după acuzații: Allen Coliban a explicat de ce nu și-a...

O lămurire după acuzații: Allen Coliban a explicat de ce nu și-a dat licența la Automatică şi Calculatoare

l „Am editat descrierea din CV, astfel încât să fie clară partea legată de licență și regret că nu am clarificat-o mai devreme“, declară primarul Brașovului

După mai multe acuzații legate de faptul că a ascuns adevărul în CV-ul său despre absolvirea facultății de Automatică, Primarul Municipiului Braşov, Allen Coliban, a declarat ieri că a urmat cei cinci ani de facultate, dar nu și-a mai dat și licența, de aici provenind și exmatricularea sa, în contextul în care se hotărâse să se mute la Brașov, pentru a o îngriji pe bunica sa bolnavă.
„În CV nu am scris că sunt absolvent, am scris că am urmat acele cursuri. Este rubrica „Educaţie“ şi sunt cinci ani pe care i-am făcut la Automatică şi Calculatoare. Povestea ţine de o problemă şi de aspecte personale. În 2002, când eram student al acestei facultăţi, a decedat tatăl meu. Am rămas întreținător al bunicii mele, diagnosticată cu Alzheimer, lucru care m-a obligat să mă mut la Braşov. În 2005, am terminat anul 5, ar mai fi trebuit să închid două laboratoare pe care nu am putut să le echivalez. Aceasta a fost decizia profesorilor. Examenele mi le dădusem. Ar fi trebuit să echivalez aceste două laboratoare – asta însemna un semestru petrecut la Bucureşti, lucru pe care nu mi-l mai permiteam”, a explicat primarul Brașovului, în cadrul unei conferinţe de presă.

Coliban regretă

Coliban a mai precizat că regretă acel moment și faptul că a lăsat să planeze o confuzie în CV-ul său printr-o eroare de comunicare
„Am avut o carieră de zece ani în IT, în care nimeni nu mi-a cerut această diplomă, o carieră de care sunt foarte mândru, aşa cum sunt de altfel mândru de cei cinci ani petrecuți la una dintre cele mai dificile facultăţi din România. (…) Din 2002 până 2005, cât am fost la facultate, nu am fost exmatriculat. În momentul în care am renunțat să mai merg la facultate, din 2005, după patru ani de zile, s-a produs această eliminare din registre. Este o decizie administrativă, care nu are legătură cu actul de învăţământ. Nu am fost exmatriculat pentru ceva ce am făcut, ci pentru faptul că am renunțat să îmi mai dau licența în anii următori”, a precizat el.

A corectat, dar abia acum

În urmă cu câteva săptămâni, când au apărut primele informații legate de faptul că nu și-a dat licența la Calculatoare, Coliban a făcut corectura în CV, precizând pe blogul lui că „a urmat cursurile Facultății de Automatică și Calculatoare” și că nu are licență în acest domeniu. El a scris pe blog că a urmat două facultăți – Automatică și Calculatoare (5 ani) și Management (3 ani), iar din motive personale licența și-a dat-o doar în Management.
„Am editat descrierea din CV, astfel încât să fie clară partea legată de licență și regret că nu am clarificat-o mai devreme. Da, am renunțat la a-mi da licența în 2005, după ce terminasem anul 5 de facultate. Cu mintea de acum poate că aș lua o altă decizie, dar la 20 și ceva de ani și în contextul de atunci a fost decizia cu care am fost împăcat. Am avut noroc că din punct de vedere profesional, au contat mereu doar rezultatele pe care le-am obținut, nu diploma, IT-ul fiind un domeniu plin de astfel de exemple”, a scris pe blogul său Coliban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE