9.1 C
Braşov
AcasăStiri BrasovCreşele rămân închise încă 14 zile la Brașov

Creşele rămân închise încă 14 zile la Brașov

l Ieri rata de infectare în municipiul Brașov a fost de 6,09 cazuri COVID la mia de locuitori, peste 6 pentru a doua zi consecutiv

Municipiul Brașov și comuna Hărman vor aplica în continuare măsuri de „scenariu roşu” pentru a limita riscul răspândirii virusului SARS-CoV-2. Printr-o decizie luată ieri de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, coordonat de prefectul Cătălin Văsii, în contextul în care „rata de incidenţă cumulată la 14 zile a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2 nu scăzut sub valoarea de 3/1000 de locuitori, se menţin pentru încă 14 zile măsurile dispuse prin Hotărârea nr. 34 din 27 octombrie, emisă de CJSU”, de arată în decizia de ieri. Ieri, 204 de noi cazuri de COVID au fost raportate în județul Brașov și o rată de infectare de 4,58 de îmbolnăviri la mia de locuitori.

Creşele rămân şi ele închise încă 14 zile

Măsurile de „scenariu roşu”, care sunt în prezent în vigoare în municipiul Braşov se vor menţine pentru încă 14 zile, după cum a decis CJSU. Hotărârea are la bază datele adunate de Direcţia de Sănătate Publică, referitoare la incidenţa cumulată pe ultimele 14 zile în municipiul Braşov. Conform raportului publicat de DSP ieri, rata de infectare aici era de 6,09/1000 pentru a doua zi consecutiv.
Una dintre măsurile luate de Municipalitate, pe lângă cea de închidere a şcolilor şi trecerea în online a cursurilor este şi măsura conform creşele din Braşov vor rămâne închise. Deczia a fost confirmată ieri de viceprimarul Flavia Boghiu. „În urma discuției pe care am avut-o și astăzi cu conducerea Serviciului Administrare Creșe și a discuțiilor din ultimele zile cu domnul primar Allen Coliban, creșele din Brașov vor rămâne în continuare închise. Atât timp cât rata incidenței numărului de cazuri este de peste 3 la mie și unitățile de învățământ sunt închise, decizia de a menține deschise creșele ar fi fost nu numai incoerentă, ci ar fi expus copiii, familiile lor și angajații la un risc inutil“, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu. Conform Hotărârii CLSU nr. 20/27.10.2020, „la o rată a incidenței cumulate peste limita de alertă de 3/1000 locuitori, în Municipiul Brașov, pe durata intrării în on-line a cursurilor tuturor unitățiilor școlare din Municipiul Brașov, se supendă activitatea în toate creșele”.


Măsuri în alte 14 localităţi cu rata de infectare peste 3 cazuri la mia de locuitori

Tot ieri, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov a decis ca mai multe localităţi, în care rata de infectare cu COVID-19 s-a menţinut constant peste 3/1000 de locuitori, să fie aplicate măsuri mai stricte pentru limitarea răspândirii virusului. Localităţile unde se vor aplica măsuri de „scenariu roşu”, specifice stării de alertă, inclusiv cu închiderea marketurilor la ora 21.00 sunt municipiile Codlea, Făgăraş, Săcele, oraşul Râşnov şi comunele Hoghiz, Bod, Bran, Sâmbăta de Sus, Cristian, Tărlungeni, Poiana Mărului, Homorod, Feldioara şi Ucea. Decizia luată ieri de CJSU este valabilă pe o perioadă de 14 zile şi se aplică începând de azi, de la ora 9.00. Potrivit datelor prezentate ieri de DSP Braşov, cea mai mare incidenţă a cazurilor de COVID era ieri la Hoghiz – 6,12/ 1000 şi în municipiul Braşov – 6,09/1000, la Ghimbav – 5,81 Prejmer – 5,62, Hărman – 5,58, Sânpetru – 5,50 și Bod – 5,28. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române