-0.3 C
Braşov
AcasăNationalAlegerile au schimbat culorile: Klaus Iohannis: PNL și USR devin forțele schimbării...

Alegerile au schimbat culorile: Klaus Iohannis: PNL și USR devin forțele schimbării în bine

l „PSD trece în opoziție cu unul dintre cele mai slabe rezultate“, a remarcat președintele după alegerile locale de duminică

Votul la alegerile locale a conturat o nouă realitate politică, în care PNL și USR devin forțele schimbării în bine, iar PSD trece în opoziție cu unul dintre cele mai slabe rezultate din istoria sa, a declarat ieri președintele Klaus Iohannis, într-o declarație de presă. Șeful statului a subliniat că rezultatul la alegerile de duminică a reprezentat și „un vot de blam la adresa minciunii, dezinformării, stagnării și incompetenței ridicate timp de decenii la nivelul de politici de stat de către PSD, care a pierdut ieri inclusiv acolo unde mulți baroni pesediști se credeau invincibili”. Klaus Iohannis a încurajat PNL și USR-PLUS să coopereze în continuare, în perspectiva conturării unei majorități parlamentare, după alegerile legislative din decembrie: „Pentru ca România să se modernizeze, epoca PSD trebuie să se încheie definitiv. Victoria dreptei la alegerile locale este una deosebit de importantă, fără precedent, dar este doar o victorie de etapă. Încurajez partidele democratice să continue dialogul, pentru a oferi românilor încredere în perspectiva unei echipe de guvernare solide, responsabile, cu soluții pentru dezvoltarea României.”
Alegerile locale 2020 au produs mai multe surprize și rezultate neașteptate, în ciuda prezenței puțin mai mici față de precedentele alegeri locale din 2016. La București, Nicușor Dan, candidatul Dreptei unite, cu  42,78%, a învis-o pe Gabriela Firea, care a obținut doar 37,99%. Și în țară au surprins victoriile USR de la Timișoara, Brașov și Bacău, dar și detronarea baronului Oprișan de la șefia CJ Vrancea după 20 de ani.
Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, a spus că liberalii au câștigat votul politic din țară la alegerile locale, cu 34% din voturi, conform numărătorii lor paralele. Totodată, secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, a precizat că, după numărătoarea paralelă a partidului, PNL are un scor de peste 34%, PSD în jur de 30% iar USR undeva la 13%.„În cadrul discuțiilor avute cu președintele PNL, am luat decizia, pe care o vom adopta și în cadrul Biroului Politic Național de miercuri, să nu existe niciun fel de alianță cu partidul trecutului, cu PSD. Din datele noastre reiese faptul că vom avea 1300 de primari la nivelul României”, a declarat Sighiartău.

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE