10 C
Braşov
AcasăEconomicAjutoare de 1 miliard de euro pentru IMM-uri, PFA-uri și ONG-uri

Ajutoare de 1 miliard de euro pentru IMM-uri, PFA-uri și ONG-uri

l Firmele mici, persoanele care lucrează pe cont propriu, precum și ONG‑urile sau cabinete medicale pot obține ajutoare nerambursabile, care pornesc de la 2000 de euro și pot ajunge la 200.000 de euro

Firmele mici, persoanele care lucrează pe cont propriu, precum și ONG-urile sau cabinete medicale pot obține ajutoare nerambursabile, care pornesc de la 2000 de euro și pot ajunge la 200.000 de euro. Cei interesați să ia bani europeni nerambursabili pot să-și deschidă conturi pe o platforma dedicată a Ministerului Economiei. Fondurile ajung pentru 50.000 de beneficiari, au anunțat autoritățile și ar putea ajunge la solicitanți până la sfârșitul anului.

Cum te înregistrezi și ce soluții ai la posibilele probleme

Ieri a fost a doua zi pentru faza de preînregistrare a aplicanților pentru constituirea de profil de utilizator în sistemul electronic de înscriere la fondurile europene de 1 miliard de euro pentru IMM, PFA, ONG și cabinete medicale individuale, iar o serie de aplicanți s-au cam confruntat cu unele probleme, pentru care autoritățile spun că au soluții.
Preînregistrarea se face la https://granturi.imm.gov.ro/auth/login, în aplicația electronică realizată de Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) pentru Ministerul Economiei. Ministerul Economiei face apel la aplicanți să folosească mailuri pe Gmail, în loc de Yahoo, și enumeră și alte soluții la problemele semnalate de utilizatori:
1. Parola asociată noului cont trebuie să conțină literă mare, literă mică, cifră și caracter special. În cazul în care vă apare un chenar roșu, înseamnă că nu ați introdus toate tipurile de caractere solicitate. Acest lucru se aplică indiferent dacă ați primit mesajul că parola creată este puternică.
2. Dacă adresa dumneavoastră de e-mail este pe un domeniu diferit, există posibilitatea să nu aveți configurat TLS pe server și, drept urmare, să nu poată fi primită confirmarea.
3. Pentru adresele de e-mail Yahoo, confirmarea poate avea întârzieri. În prezent, se lucrează la remedierea timpului de răspuns. Precizăm că pentru adresele de e-mail Gmail, confirmarea ajunge mult mai repede.
4. O posibilă cauză pentru imposibilitatea de a finaliza etapa de preînscriere este omiterea selectării din listă a județului și localității. Dacă întâmpinați probleme în acest sens, vă recomandăm să încercați un alt browser de internet și, din nou, să selectați din lista afișată localitatea și județul.
5. Dacă nu ați reușit să încărcați documentul semnat electronic, există posibilitatea ca datele introduse în profil și datele posesorului semnăturii electronice să nu corespundă. În acest sens, vă recomandăm să faceți verificări în baza de date (CNP, seria și numărul actului de identitate introduse), pentru a corespunde cu posesorul semnăturii electronice. În situația în care ați creat un cont cu altă persoană, nu mai pot fi făcute alte modificări și, prin urmare, trebuie că creați un alt cont.
6. La acționari se vor scoate condițiile și în viitorul apropiat veți putea introduce și acționari străini.
7. De asemenea, precizăm că unei semnături electronice îi pot fi asociate mai multe societăți.

Crearea contului e primul pas

Deocamdată, antreprenorii trebuie doar să-și creeze conturi pe platforma amintită. Reamintim că marți dimineața a fost lansat sistemul electronic de înscriere la cele 3 măsuri de sprijin pentru IMM-uri în vederea depășirii crizei COVID-19. În prima fază, potențialii aplicanți se preînregistrează în sistem pentru crearea profilurilor de utilizatori cu parole. Ulterior, la o dată încă neprecizată, Ministerul Economiei va lansa și sesiunea de aplicare propriu-zisă pentru fondurile europene în valoare totală de 1 miliard de euro.

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local